Frissítés

2023.04.12. 08:40

Modern, új buszokkal utazhatunk Hevesre és Hortra

A Volánbusz immár öt éve tartó jármű-fiatalítási programja keretében 2022-ig 64 új autóbusz érkezett a Budapestről kiinduló mintegy 50 távolsági vonalra, a flotta idén tavasszal újabb 14 dízelüzemű MercedesBenz Intouro M típusú autóbusszal frissül.

HEOL

Mercedes-Benz Intouro M típusú autóbusz

Forrás: Volánbusz Zrt.

A Volánbusz Zrt. portálunkhoz eljuttatott közleménye szerint Mercedes-Benz Intouro M típusú autóbuszokkal fiatalodik a Volánbusz budapesti távolsági flottája: a 14 vadonatúj jármű áprilisban áll forgalomba a fővárosból induló hosszabb autóbuszvonalakon, évente mintegy 1,1 millió utazáshoz biztosítva kényelmesebb és
biztonságosabb kiszolgálást. 

Kiemelik, az új járművek május elsejétől ország- és vármegyebérlettel is igénybe vehetők, ami szintén jelentős változást, kedvezőbb utazási és átszállási lehetőségeket hoz a közösségi közlekedésben.

Mint azt a társaság a közleményében írja, a Volánbusz immár öt éve tartó jármű-fiatalítási programja keretében 2022-ig 64 új autóbusz érkezett a Budapestről kiinduló mintegy 50 távolsági vonalra, melyek csaknem az ország teljes területét érintve, 14 vármegyébe közlekednek. A flotta idén tavasszal újabb 14 dízelüzemű, a legkorszerűbb Euro6 környezetvédelmi besorolású motorral hajtott MercedesBenz Intouro M típusú autóbusszal frissül. Az új beszerzésnek köszönhetően az érintett állomány 10 százaléka megújul, átlagéletkoruk 8,5 évről 7 évre csökken. Az új buszok nettó beszerzési értéke 935 millió forint.

Továbbá az új járművek az utastájékoztatási eszközök beszerelése után, április folyamán, fokozatosan kapcsolódnak be távolsági közlekedésbe 9 viszonylaton, a Budapestről Pápára, Jászszentandrásra, Jászberénybe, Jászapátiba, Hevesre, Hortra, Tiszakécskére, Kiskunfélegyházára és Kecskemétre közlekedő autóbuszvonalakon. Az érintett viszonylatokon a Volánbusz évente 1,1 millió utazásról gondoskodik.

Kényelmesen utazhatunk a járataikon
Kényelmesen utazhatunk a járataikon
Forrás: Volánbusz Zrt.

Ma már nincs olyan járása az országnak, ahol ne tűnnének fel a társaság új buszai. A MÁV–Volán-csoport jármű-fiatalítási programjában – az eddig lezárt beszerzéseknek köszönhetően – 2205 új és újszerű autóbusz érkezett a Volánbuszhoz, és a vállalat további 295 járműre rendelkezik aláírt beszerzési megállapodással. Folyamatosan megújuló és korszerűsödő járműállományával a társaság 2022-ben csaknem 540 millió utazást bonyolított le országszerte.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában