Egekben az árak

2023.04.21. 06:55

Visszasírhatjuk a tavalyi fagyi árakat – szavazz, te mennyiért nyalnád!

Míg tavaly a 400 forintot találtuk soknak egy gombóc jeges desszertét, addig idén még inkább megemelkedtek az árak szűkebb hazánkban is. Körbenéztünk, milyen most a kínálat. Utánajártunk, mi okozza a drágulást. Kíváncsiak vagyunk olvasóink véleményére, mi a lélektani határ, amennyit még hajlandók kifizetni egy adag fagyiért, ezért szavazást indítunk.

Fekete-Vadászi Erika

Egerben is tovább drágult a fagylalt ára

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a megemelkedő energiaárak miatt a Sárvári Cukrászda kénytelen volt egy időre bezárni, csak megrendelésre készítettek tortákat, süteményeket. Néhány hete újra fogadják az édesszájú vendégeket, s a nyitás hetére meghirdették, hogy a tavalyi áron árulják a fagylaltot. 

Detkovics Edit, a cukrászda ügyvezetője portálunknak elmondta, a hideg idő ellenére is sikeres volt az akciójuk. Sokan éltek a lehetőséggel, azóta pedig már a jó idő is beköszöntött, és számos egyedi fagylaltkülönlegességgel várják a vendégeket.  

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– Fagylaltkínálatunkat folyamatosan bővítjük. Úgy tapasztaljuk, egyre többen keresik a laktóz-, glutén- és cukormentes verziókat. A hagyományos ízek, így például a vanília, a csokoládé és a karamell is a kedvencek közé tartozik, ezek folyamatos napi kínálatban vannak. Nagy népszerűségnek örvendenek a gyümölcsösek is, melyeket vegánok is fogyaszthatják. Valódi gyümölcsből készülnek, nem teszünk hozzájuk aromákat, színezőanyagokat sem, és úgy látjuk, a vendégeink örülnek annak, hogy az igazi gyümölcs ízét élvezhetik – nyilatkozta portálunknak Detkovics Edit.

Mi az a lélektani határ, amit ön még hajlandó kifizetni egy gömbért?

Mint mondta, a minőséget mindenképp szeretnék megtartani, a jelenlegi alapanyag árak mellett is. 

– Az elkészítés és az összetevők módján nem változtatunk, ezért akaratunk ellenére kénytelenek voltunk emelni az árakon – jegyezte meg. Hozzátette, több alapanyagot külföldről rendelnek, például a belga csokoládét, holland kakaót, madagaszkári vaníliarudat, és a szicíliai pisztáciát, s ezek árára a forint-euró árfolyam nagy hatással van. Emellett pedig a hagyományos módon főzött fagylaltnak az energiaköltsége is nagyon megemelkedett az utóbbi időben, így ezek figyelembevételével kell kialakítaniuk az áraikat.

A megszokott helyek mellett új fagylaltozót is beharangoztak a közösségi médiában, prémium minőségű olasz desszerteket ígérnek. Egerben a felsővárosiak számíthatnak arra, hogy április végén új helyen is vásárolhatnak. 

Tavaly arról számoltunk be, hogy 400 forintot is elkértek egy adagért jeges desszertét Egerben. Kíváncsiak voltunk, most hogyan alakulnak az árak. Meglehetősen sokszínű a felhozatal a városban, az biztos, hogy ízekből nincs hiány, és azok is kedvükre válogathatnak, akik nem fogyasztanak bizonyos összetevőket, például tejet vagy cukrot. Az árak széles skálán mozognak, annyi azonban biztos, visszasírhatjuk a tavalyi összegeket. A 400 forint most már szinte olcsónak számít, több helyen 430-460 forintot kérnek el egy gombócért, és van olyan is, ahol 600 forintba kerül egy adag fagylalt. 

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Egri olvasónk, Iváncsikné Bíró Orsolya portálunknak elmondta, családjuk legkisebb tagja még nem ehet fagyit, de így is hatan vannak, akik igen. 

– Ha 500 forintjával számolok, és ha csak egy gombócot kér mindenki, akkor is háromezret fizetünk egy alkalommal. De ha ezt nyáron nézzük, amikor akár heti háromszor is ennénk, akkor az egy hónapra már  36 ezer forint lenne. Ezért úgy gondjuk, ilyen árak mellett egyszer-egyszer elmegyünk majd fagyizni idén nyáron is, a hangulata miatt, de sokkal kifizetődőbb számunkra, ha a boltban megvesszük a nagy dobozos jégkrémet. Így mindannyian fogyaszthatunk belőle kedvünkre, és olcsóbbra jövünk így ki – részletezte olvasónk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában