Részvételi költségvetés

2023.05.02. 12:36

Minimum száz szavazatot kell gyűjteni az ötletesén kívül Gyöngyösön

A képviselő-testület szabályozta a város részvételi költségvetésének menetét.

Sz. Sz. I.

A szombati Kapcsolódások napja pályázata a tavalyi részvételi költségvetés szavazásakor sikeresen szerepelt

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A legutóbbi ülésén a gyöngyösi képviselő-testület elfogadta a részvételi költségvetés szabályozására vonatkozó javaslatot, tájékoztatott a városháza. Közlésük szerint az elmúlt két év tapasztalatai alapján határozták a részvételi költségvetés menetét. 

A program lényege, hogy a város költségvetésének egy meghatározott részéről a lakosság közvetlenül dönthessen. Idén 8 millió forint lesz a részvételi költségvetés kerete, a program ötletgyűjtési, előminősítési, szavazási és megvalósítási szakaszra tagolódik. A folyamatban 16 évnél idősebb gyöngyös lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezők vehetnek részt, egy személy több javaslatot is tehet. Fontos változás a korábbi évekhez képest, hogy nem csak javaslatot tenni, hanem szavazni is lehet majd offline módon. További eltérés az eddigiekhez képest, hogy csak az az ötlet lesz megvalósítható, amely legalább száz voksot gyűjt a szavazatgyűjtési szakaszban. A korábbi évekhez hasonlóan idén is a legtöbb szavazatot gyűjtő javaslatokat valósítják meg a részvételi költségvetés keretösszegének erejéig.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában