Most ezt miért?

2023.05.13. 15:30

Rongálások Egerben, eltűnt szerszámok, összetört buszmegálló és firka a kirakaton

Minden hónapra jut valami hihetetlen, legutóbb a Felsővárosból leláncolt eszközöket vagdosott le egy ismeretlen.

Sz. M. L.

Pótolja az önkormányzat azt a tavaly ősszel átadott kerékpáros közösségi szervízpontot, amelyet a napokban rongált meg valaki. Pontosabban egyszerűen kivágta valaki a beláncolt szerszámokat az állomásból. Mint ahogy arról már beszámoltunk,  Mirkóczki Ádám polgármester tette közzé, hogy a tavaly szeptemberben a Mobilitási Hét keretében került helyére a Töviskes térnél található körforgalomnál egy kerékpáros szervízpont.  Az állomást, ha útközben puhább a kerék vagy meg kell húzni egy csavart, díjmentesen használhatták a biciklisek. 

Minczér Gábor alpolgármester a körzet képviselője portálunknak elmondta, sajnos volt egy sejtésük, hogy hasonló sorsra jut az eszköz, de mivel a pályázat része volt, így telepítették, most pedig pótolni fogják. Arra is kitért, szomorú, hogy lassan mindenhová térfigyelő kamera kell, ezeket igyekeznek bővíteni, idén újabb 25 kerül a város köztereire. A számuk tovább növelhető minden évben, ugyanis a hálózatot ehhez már megfelelővé fejlesztették.

Tavaly év vége óta valóban szinte minden hónapra jut legalább egy hajmeresztő vagy érthetetlen cselekedet. Áprilisban valaki egy rendszám nélküli autóval lopott el két cserepes tuját egy Maklári úti ház elől. Az esetet rögzítette a ház térfigyelő kamerája, a tulajdonos feljelentést tett és sajtóvisszhangot is kapott az ügy. A tujatolvaj pedig 1 nap elteltével visszavitte a növényeket, kicsit odébb, egy üzlet elé tette le és egy üzenetet is mellékelt amiben azt írta, az egész csak egy viccnek indult és egyébként sem tetszenek neki a tuják.

Nem csak a kisebb építmények tönkretétele bosszantja föl a város egyes lakóit vagy az átutazókat, a buszpályaudvar környékén is rendszeres, hogy így vagy úgy, de megrongálják, összefirkálják az épületeket vagy használati tárgyakat. Egyébként sok éven keresztül a Tűzoltó téri örökmécses üvege is rendszeresen esett erős emberek áldozatául.

Idén már arról is beszámoltunk, hogy összetörtek egy buszmegállót a Lajosvárosban. A balesetveszélyen túl kifejezetten azért is bosszankodtak a környéken élő tömegközlekedők, mert modern, szélvédett helyen várakozhattak, persze csak egészen addig, amíg valaki úgy nem döntött, hogy megszabadítja az üveglapoktól a megállót. Az önkormányzat tájékoztatása szerint a a hátfal üvegcseréje munkadíjjal és kiszállással együtt több mint 100 ezer forintba került.

Februárban a Városgondozás Eger Kft. munkatársai tükröt cseréltek Eger belvárosában, a Katona tér és a dr. Sándor Imre utca kereszteződésénél. Akkor valaki a terület beláthatóságát segítő tükörrel nem jött ki  a gyalogos és autóforgalommal is erősen érintett sarkon. A városgondozás tájékoztatása szerint egy kuka is áldozatául esett az elkövetőnek.

Januárban arról írtunk, hogy valaki összefirkálta az új, még átadás és nyitás előtt álló egri Stühmer cukrászda üvegfalait. Decemberben pedig Berényi Tamás, az adventi rendezvénysorozat főszervezője arról számolt be, hogy az Eger Advent idején hallható térzene a közelben élőket bosszanthatta, így valaki egyszerűen kitépte a vezetéket egy hangfalból. Beszámolója szerint a Dobó tér egy lakója december második hetében hangzavarra panaszkodott, később újra megjelent a biztonsági őrnél nem túl kedvesen kommunikálva, hogy a térzenét kapcsolja ki, nincs senki a téren, mert esik az eső. „Majd pont arra jöttek a rend őrei, akik felé szintén ezzel az utasítással fordult, ők tájékoztatták az élő engedélyről. Eközben a férj az ablakból fenyegetőzött csúnya hangnemben. Majd tíz perccel később a zene elhallgatott, valaki kitépte a kábelt és kicsomagolva hagyta az esőn szabadon a hangfalat. A hangfal tönkre ment, a kár meghaladja a 200 ezer forintot.” – mesélte a történtekről.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában