Búcsú

2023.05.28. 11:26

Suhajdát gyászolják a Kékestetőn is: fekete szalag, fotók az ország legmagasabb pontján

Az ország legmagasabb pontján, a Kékestetőn is Suhajda Szilárdra emlékeznek. Mint ismert, a 40 éves extrémsportoló a 8848 méter magas Mount Everestet akarta megmászni, pótlólagos oxigén és serpák segítsége nélkül, de végül nyoma veszett.

HEOL

Mint ahogyan arról portálunkon is beszámoltunk, Suhajda Szilárdot nem találták meg a keresésére küldött serpák a Mount Everesten. Az elmúlt napokban az egész ország egy emberként szorított a Himalája halálzónájában, a Hillary-lépcsőnél rekedt Suhajda Szilárd hegymaszóért, aki tiszta másszásszal próbálta meghódítani a világ legmagasabb pontját, majd megszakadt vele a kapcsolat. Szombatra virradó éjszaka közölték, hogy Szilárd keresését befejezték, testét sem találták meg.

 

Fekete gyászszalag és fekete-fehér kép az ország legmagasabb pontján. Tiger Zoltán és Bökönyi Gábor helyezte el a részvét és a gyász szimbólumait a csúcskövön
Forrás: Beküldött fotó

A hír letaglózott mindenkit, aki a napokban figyelemmel kísérte a Szilárd életéért, megmentéséért folytatott küzdelmet. A Kemma.hu írta meg, hogy most az emlékezés ideje jött el, erről tanúskodik az ország legmagasabb pontján, a Kékestetőn található csúcskövön elhelyezett fekete szalag és a fotók is, amelyeket két futó, Tiger Zoltán, valamint Bökönyi Gábor helyezett el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában