Fejlesztések

2023.06.15. 18:11

A bringapályára nem nyertek Lőrinciben, de ennek van jó oldala is

T. O.

Lőrinciben a legutóbbi képviselő-testületi ülésen elhangzott, hogy az önkormányzat forráshiány miatt nem nyert az Országos Bringapark program keretében beadott pályázatán az úgynevezett kerékpáros pumpapálya megépítésére. Mint megírtuk, a grémium korábban 13 milliós önerős részt különített el a beruházásra, s ez az összeg most felszabadult. Víg Zoltán polgármester portálunknak elmondta: a pénzből 10 milliót a zöldterületek gondozására fordítanak, mivel a csapadékos időjárás következtében megnövekedtek a teendők, s a dolgozók túlóradíját ebből finanszírozzák. Emellett jut a civil szervezetek támogatására is.

Ugyancsak az ülésen bejelentették, hogy júliustól az állam veszi át a lakossági hulladékszállítási feladatokat, ezért az idevonatkozó önkormányzati rendeletet hatályon kívül helyezte a testület. Elfogadták továbbá a mezei őrszolgálat éves munkájának beszámolóját. Az őrszolgálathoz kapcsolódó jelzőrendszer kiválóan működik, így az eredményesség is biztosabb az elfogások és az elkövetések megelőzése tekintetében.

Mostantól csaknem félszáz nagy felbontású térfigyelő kamera ügyel a közbiztonságra a településen. Az eddiginél sokkal modernebb rendszer segítségével figyelik a városi közterületeket a polgárőrség munkatársai, akiknek az új gépjármű rendszám megfigyelővel már körözött autókat is sikerült beazonosítaniuk.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában