Aláírásgyűjtés

2023.06.15. 18:42

Az egri Momentum is befagyasztaná hazánk uniós forrásait a státusztörvény és a pedagógusbérek miatt

A hét minden napján kint lesznek Egerben aláírásokat gyűjteni.

Sz. M. L.

A hét minden napján kint lesznek Egerben aláírásokat gyűjteni

Fotó: Berán Dániel

– Az oktatás súlyos, válságos helyzetben van – mondta Jánosi Zoltán, a Momentum egri elnöke csütörtökön a Dobó téren ahol köztéri tárlaton mutatják be megoldási javaslatukat a helyzetre.

– Egy ország jövőjét határozza meg az, hogyan képezik most a gyermekeinket. A Fidesz nem foglalkozik azzal, hogy tisztességes készségekre alapozott tudást szerezzenek a fiatalok. Tisztességes oktatói fizetés nélkül nem lesz minőségi oktatás. Enélkül pedig nem lesz jövő – mondta Lőcsei Lajos, a Momentum országgyűlési képviselője.

– Ma 16 ezer pedagógus hiányzik a szakmából. További 5000 felmond ha a bosszú törvényt elfogadja a parlament. Az említett státusztörvény holnap kerül a parlament elé. Egy éves tiltakozás után ezt kapták a pedagógusok, a szülők és a diákok. A törvény a kistelepüléseken levő iskolák bezárását készíti elő. Ehhez asszisztálnak a heves megyei fideszes országgyűlési képviselők is. Ki kell állni a Heves megyeiek mellett, de bármilyen jó javaslatunk legyen, azt lesöpri a parlamenti kétharmad. Ezért Donáth Anna vezetésével a Momentum úgy döntött, hogy az Európai Bizottsághoz fordul azt kérve, csak akkor folyósítsák az uniós pénzeket az országnak, ha visszavonják a státusztörvényt, oktatási reformba kezdenek és megemelik a pedagógusok bérét – sorolta. 

Jánosi Zoltán hozzátette, petíciót indítottak, hogy társadalmi támogatás is legyen az ügy mögött. A hét minden napján kint lesznek Egerben aláírásokat gyűjteni, közölte.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában