Heol.hu Videó

2023.06.05. 13:55

Hobo is fellép az egri Kaláka fesztiválon + videó

Fellép Hobo, A Kaláka, a Budapest Rgatime Band, és a Hot Jazz Band is.

Sz. M. L.

Gryllus Dániel, Kossuth-díjas magyar zeneszerző, előadóművész, a Kaláka Fesztivál főszervezője

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Idén 43. alkalommal rendezik meg a Kaláka Fesztivált az Érsekkertben június 22. és 25. között, jelentették be a szervezők sajtótájékoztatón hétfőn a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárban.

Gryllus Dániel, a Kaláka együttes alapító tagja, a fesztivál művészeti vezetője elmondta, hogy a szokásokhoz híven vers koncerttel indul a program ami június 22-én este 6 órakor lesz a Rege Birtokon. Hozzátette éppen Weöres Sándor 110. születésének napjára esik, így a költő természetesen kiemelt figyelmet kap. Beszámolt arról is, hogy idén is tartanak templomi hangversenyt, ez szombat délután kapott helyet a fesztiválprogramban. Visszaemlékezett, hogy az első időkben még Kaláka Folk Napok néven futott a rendezvény majd nemzetközi fesztivál lett. A Folk mint jelző mostanra már nem szerepel a nevében, hiszen szélesedett a fesztivál témája.

Minczér Gábor alpolgármester kiemelte, hogy a fesztivál a város kulturális életének egyik ékköve. 
– Az identitás formálásának és az összetartozás egyik fontos eszköze a zene, a közös zenehallgatás. Úgy gondolom, hogy az ilyen fesztiválok által mutathatják be a leghatékonyabban hagyományainkat a fiataloknak – emelte ki.

kaláka fesztivál, hobó
Hobo is fellép a Kaláka Fesztiválon
Forrás: Beküldött fotó

A sajtótájékoztatón jelen volt Sebő Ferenc, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas énekes, gitáros is. Gryllus Dániellel József Attila műveit adták elő dalként a sajtótájékoztatón. 

Jászai Andrea, a Kaláka egyik szervezője elmondta, hogy a szokásos zenés fesztivál mellett párhuzamosan fut az Ökokaláka kísérőprogram is amely a környezeti nevelésre, valamint a fenntarthatóság témájára hívja fel a figyelmet programokkal, szakmai előadásokkal és vásárral.

– Itteni civil szervezeteket, társaságokat illetve civileket kerestünk meg, hogy működjenek közre. Az Egererdő Zrt. erdei játszóházzal készül péntekre, lesz kézműves termelői vásár, rovarhotel készítés, illetve gyermekfejlesztő és szülősegítő központ tart egész napos interaktív programot gyermekeknek – részletezte.

A rendezvényen többek között fellép Hobo, A Kaláka, a Budapest Ragtime Band, és a Hot Jazz Band is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában