Vár a Parkkönyvtár

2023.07.03. 21:18

A lombos fák alatt olvasgathatunk az érsekkertben egész nyáron

Újra a fák hűsítő árnyékában lapozgathatjuk a könyveket az érsekkertben, ahol augusztus 25-ig várja az olvasás szerelmeseit a Bródy Parkkönyvtár.

F. V. E.

A lombos fák alatt olvashatunk

Forrás: Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár/Facebook

– Jó idő esetén augusztus 25-ig hétköznapokon 10 és 12 óra között újra elérhető a Bródy Sándor Könyvtár népszerű szolgáltatása, a Parkkönyvtár, melynek részeként triciklivel érkezünk az érsekkerti fák közé, s a szökőkút mellett kínálunk lapozgatni, nézegetni valókat a gyerekeknek és a családoknak. A kínálatot a társasjátékok teszik teljessé – tudtuk meg Szécsényi Orsolya könyvtárostól. 

A Bródy Parkkönyvtár egy olyan „kultúrapont” és közösségi tér, mely a szabadidő hasznos eltöltésére kínál lehetőséget több generáció számára. A kényelmes babzsákok, kerti székek és hintaágyak egész nyáron várják a szabad levegőn olvasni vágyókat. Nem csak kölcsönözni lehet, hanem visszavinni is a könyveket, valamint beiratkozásra is lehetőség nyílik.

A Bródy Sándor Könyvtár mindig örömmel fogadja azokat a diákokat, akik a szünidei kikapcsolódás mellett szívesen vállalnak munkát nyáron. A Parkkönyvtár üzemeltetésében a nyári diákmunka programba bekapcsolódó diákok, valamint az iskolai közösségi szolgálat helyszíneként a könyvtárat választó tanulók is segítenek. A diákok felelősségteljesen oldanak meg minden feladatot. Segítenek például a könyvtáros kollégáknak ki- és beszállítani a könyveket az érsekkertbe, valamint tájékoztatják az érdeklődőket a „falakon túli” szolgáltatásunkról. Tapasztalataink szerint precízek, ügyesek és rátermettek – jegyezte meg Szécsényi Orsolya. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában