Utcazenészek Versenye Eger

2023.07.14. 20:10

Bohém utcazenészek, képzőművészek és finom borok lesznek a főszerepben július végén Egerben + fotók

Újra felpezsdül az egri belváros, július 26. és 30. között rendezik meg Utcazenészek Versenyét. Bohém zenekarok, finom borok és képzőművészeti alkotások gondoskodnak majd a remek hangulatról. A program részleteit a pénteki sajtótájékoztatón ismertették.

Fekete-Vadászi Erika

Országos szinten ismert könnyűzenei fesztivállá nőtte ki magát az Utcazenészek Versenye, melyre idén 90 formáció jelentkezett

Forrás: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

Idén kilencedik alkalommal lepik el az egri utcákat a muzsikusok, s az eseményhez többek között a képzőművészek is csatlakoznak. Ábry Zoltán, az egri Utcazenészek Versenyének főszervezője elmondta, 2015 óta rendezik meg a versenyt, mely egyre nagyobb népszerűségnek örvend. 

– Országos szinten ismert könnyűzenei fesztivállá nőtte ki magát az Utcazenészek Versenye, melyre idén 90 formáció jelentkezett. Szigorú szempontok alapján döntöttük el, kik vehetnek részt rajta, így végül ezen a nyáron 48 csapat indul, s ez több mint háromszáz zenészt jelent. Szokás szerint közölük választja ki a közönség az Egriek Kedvencét. A résztvevőkkel 18 belvárosi helyszínen lehet majd találkozni, valamint a Dobó téren és az Eszterházy téren egy-egy színpadot is felállítunk – ismertette Ábry Zoltán. 

Like érmékkel lehet szavazni, ezeket pedig belvárosi éttermekben, kávézókban, borozókban lehet majd beszerezni, összesen 27 belvárosi vállalkozó csatlakozott a programhoz. Ezeket a helyeket jól láthatóvá teszik majd piros zászlókkal, s minden elköltött ezer forint után jár egy érme.

– Július 26-án szerdán a Pont Ott Party-val kezdődnek a programok, csütörtökön koncertek várhatók, pénteken a képzőművészeknek lesz kiemelt programja, szombaton az Éter Plusz Tehetségkutató Fesztivál lesz az egyik legfontosabb program, vasárnap pedig megtartjuk a zárógálát, ahol kiderül, kik az egriek kedvencei – sorolta Ábry Zoltán.

A közönség mellett szakmai zsűri is dönt a legjobbakról.  A Képzőművészeti Utcafesztivál szervezője, művészetpártoló Teleki Klára elmondta, negyedszer rendezik meg a fesztiváljukat, melynek az idei szlogenje: Alkossunk szabadon!

– Új képzőművészeti attrakciókkal várjuk az érdeklődőket az Eszterházy téren, ahol 35 standot hozunk létre. Nagy örömünkre két művészeti iskola is részt vesz a fesztiválunkon, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem gyakorlóiskolájából és a A&B Összművészeti Alkotóműhelyből is érkeznek növendékek, hogy együtt alkossanak a felnőtt művészekkel – ismertette Teleki Klára, aki megjegyezte, minden nap lesz street art szabadtéri kiállítás, 26-án és 27-én hordófestéssel is készülnek, 28-án pedig látványfestés is lesz. A 30-ai díjkiosztó gálán kihirdetik az Egriek Kedvenc Alkotása cím nyertesét. Az alkotásokra szintén like érmékkel lehet voksolni. 

A 19 éves múltra visszatekintő Éter Plusz Tehetségkutató Fesztivál főszervezője, Jakab Jácint a pénteki sajtótájékoztatón elmondta, előzsűrizték a résztvevőket, biztosítva ezzel, hogy a legjobb előadók jussanak tovább a döntőbe. A lájk érmékkel Eger Hangjára is lehet szavazni, így kiderül majd, ki lesz a tehetségkutató legjobbja. Tíz produkció mutatkozik be szombaton, s két utcazenész is lehetőséget kap erre. A legjobbak értékes nyereményekre számíthatnak. 

Nincs egri fesztivál bor nélkül, július 26. és 30. között lesz a VINO Kóstoló Borünnep is. A pénteki sajtótájékoztatón dr. Lőrincz György, az Egri Borút Egyesület elnöke megjegyezte, gazdag élményre számíthatnak a résztvevők az összművészeti fesztiválon, s örömére szolgál, hogy ehhez az egri bor is hozzájárulhat. 

– 23 bortermelő vesz részt az eseményen, s hangsúlyt kapnak a nyári borok, de megkerülhetetlen az Egri Csillag és az Egri Bikavér is, ezekkel is találkozhatnak a látogatók – mondta.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában