Víztakarékosságra intenek

2023.07.13. 19:00

Felújítják a sarudi ivóvíztornyot, Poroszlót is érintik a munkálatok - fennakadások lehetnek

Augusztus 5-ig tart a sarudi ivóvíztorony felújítása, mely Poroszló vízellátására is hatással van. Kérik a lakosságot, hogy a munkálatok idején törekedjenek a víztakarékosságra.

Fekete-Vadászi Erika

A sarudi ivóvíztorony elavultsága miatt felújításra szorul. Július 12-től kezdődtek meg az ezzel kapcsolatos munkálatok, melyek várhatóan három hétig tartanak, derül ki a település honlapján közzétett, Heves Megyei Vízmű Zrt. Füzesabonyi Üzemegységének tájékoztatásából. 

Erre az időre a víztornyot kizárják az ivóvízellátó rendszerből, a tisztított víz a szűrőkről közvetlenül a hálózatra kerül. Mint írják, ennél az üzemmódnál előfordulhat a nyomás ingadozása és csökkenése. A vízhiány kialakulásának megelőzése céljából a szakemberek kérik a lakosságot, hogy a munkálatok ideje alatt törekedjenek a víztakarékosságra, minimalizálják a hálózati vízről történő locsolást és a kerti medencék feltöltését. 

Hozzátették, az esetlegesen fellépő üzemzavarokat igyekeznek minél hamarabb elvégezni. 

A sarudi rendszertől Poroszló vízellátása is függ. Augusztus 5-ig Poroszlón is előfordulhat vízzavarosság, nyomáscsökkenés, itt is kérik, hogy takarékoskodjanak az ívóvízzel, osztották meg a település Facebook-oldalán a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. értesítését.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában