Csoda

2023.07.15. 12:00

Hatott a figyelmeztetés, eltűnt a szeméthalom Sirok határából

Kíváncsiak voltunk, hogy a siroki polgármester felszólítására eltűnik-e a beazonosítható illegális szemétkupac a község határából. Igen. Egy nap kellett hozzá.

Barta Katalin

Ultimátumot kaptak az illegális szemetelők a polgármestertől

Forrás: Tuza Gábor/Facebook

- Csoda történt? Győzött a józan ész? Valami elindult? A Facebook egyik hasznos oldala? A végeredményt tekintve mindegy, lényeg a lényeg, elvitte a magára ismert "megtévedt" az általa illegálisan lerakott hulladékot. Némi jóvátételként, bűnbocsánat kéréseként elvihette volna még azt a fotelágyat is, ha azt nem is ő tette oda. Köszönöm az együttműködést, no nem a szemetelőnek, hanem a felderítést segítőknek- írta közösségi oldalán Tuza Gábor, Sirok polgármestere pénteken reggel. 

Portálunkon írtuk meg, hogy ultimátumot adott a beazonosítható szemetelőnek, hogy az illegálisan lerakott hulladékot mihamarabb távolítsa el a területről.

A jelek szerint hatott a figyelmeztetés. 

Vármegyénkben évek óta több tonnányi illegális szemetet távolítunk el tavasszal a Te Szedd! program keretén belül önkéntes munkával. Mások mocskát gyűjtögetjük az akció keretén belül. A mostani siroki történet rávilágít arra, hogy másként is lehetne a problémát kezelni. Nincs más teendőnk, mint időben jelezni az önkormányzatnak, hol képződnek szeméthalmok  a környezetünkben. Ehhez természetesen olyan községvezetőkre is szükség van, akik veszik a fáradságot, és következetesen fellépnek a szemetelők ellen. Úgy tűnik, hogy ebben a nyilvánosságnak is nagy szerepe van.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában