Vetaránok

2023.07.30. 17:16

Öreg autócsodák tulajdonosai versengtek Parád és Bodony között + fotók

A jó szervezésnek köszönhetően remek hangulatban telt az idei Veterán Járművek Találkozója és versenye Parád és Bodony között.

Barta Katalin

Idén 83 régi jármű tulajdonosa nevezett a futamra

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Balesetmentesen, jó hangulatban, rengeteg néző érdeklődése mellett zajlott ma a nyolcadik alkalommal megrendezett Veterán Hegyi Felfutó Menetpróba Országos Bajnokság IV. futama Bodony és Parád között.

Mint azt a fő szervezőtől, Révész Zoltántól megtudtuk, az eseményre idén 83 régi jármű tulajdonosa nevezett, s bár a csepergő esővel nem kalkuláltak, ez sem a versengést, sem a nézők lelkesedését nem zavarta. 

Tizenegy kategóriában mérték össze tudásukat a jelentkezők. Az előző évekhez hasonlóan felvonultak a régi  Skodák és Zsigulik, s a legszebb járművek között felbukkant egy 32 éves BMW is. Idén először a háború előtti kategóriában is akadt nevező.    

Az öreg autócsodák a háború előtti, veterán és youngtimer korú járművek átlagtartó versenyét a Mátra északi oldalának egyik legszebb részén, a Parád és Bodony közötti szerpentinen rendezték meg. S már biztos, hogy jövő július utolsó vasárnapján újra találkozhatnak az autósok és a régi járművek csodálói.

A versenyben elért eredmények összesítése vasárnap délután még zajlott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában