Felfüggesztés

2023.08.31. 21:45

Alakul a vezetőváltási hercehurca egy másik egri cég körül is, hibás lehet egy közgyűlési határozat

Juhász Tamás ügyvezetővé választását felfüggesztik. Ő lenne az Egri Városfejlesztési Kft. vezetője.

Szabadi Martina Laura

Az EVAT támogatása az előző évi szinten maradt

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

- Az Evat Zrt. Igazgatósága Jánosi Zoltán igazgatósági tag javaslatára úgy határozott, hogy az Egri Városfejlesztési Kft. élére Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése által javasolt Juhász Tamás ügyvezetővé választására vonatkozó korábbi igazgatósági döntés végrehajtását felfüggeszti– közölte az Evat Zrt.

- Az igazgatóság aggályait fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a közgyűlési határozat megfelel-e a jogszabály által elvárt minősített többség követelményének, ezen kívül a közgyűlési határozat a vagyonrendeletben nem létező jogszabályi helyre hivatkozik, tehát hibás. Az igazgatóság álláspontja szerint továbbá az új ügyvezető kinevezéséhez az önkormányzat és a társaság között megkötött szerződés nem biztosít fedezetet. Az Evat Zrt. Igazgatósága erre figyelemmel felkérte Eger önkormányzat közgyűlését, hogy a jogi és pénzügyi aggályokat mielőbb rendezze a társaság működőképességének biztosítása érdekében – közölte az okokat Evat.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, az Egri Városfejlesztési Kft. sorsa sem volt botrányoktól mentes az elmúlt egy évben. Először a közgyűlési többség új vezetőt választott az élére és átcsoportosította a beruházásokat. Mirkóczki Ádám polgármester ezt nem támogatta, és nem is segítette elő az átcsoportosítást. Aztán kiderült, hogy eltűnt egy kanapé és Nagy István lemondott a cégvezetésről.

Azóta már azon is ment a vita a képviselők között, hogy a bebukott Egrix-projektért a polgármester köre és a hivatal vagy a cég felelős.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában