Pótfelvételi

2023.08.11. 19:00

Duplájára nőtt az Eszterházy egyetemre pótfelvételizők száma

A pótfelvételizők körében is népszerű az egri egyetem.

Molnár Helga

Nem csak az általános felvételi eljárásban érkezett rekordszámú jelentkezés az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemre, a pótfelvételizők körében is igen népszerűek voltak az intézmény által kínált képzések – írja az intézmény közleményben. Az augusztus 6-i határidőt követően az Oktatási Hivatal folyamatosan dolgozza fel az adatokat. Ez alapján jelenleg elmondható, hogy 835-en szeretnék Egerben vagy Jászberényben megkezdeni, illetve folytatni felsőoktatási tanulmányaikat. A legtöbben a pedagógusképzés iránt érdeklődtek, a jelentkezők több mint fele választotta ezt a pályát.

Az idei pótfelvételi eljárásban összesen 916 jelentkezés érkezett, ebből 708 az egri, 208 pedig a jászberényi képzésekre. Nappali tagozaton 150-en, levelező tagozaton 754-en, távoktatási formában 12-en szeretnék teljesíteni kurzusaikat. A legtöbben a Pedagógiai Kar szakjait jelölték meg, de népszerűek volt az Informatikai Kar és a Természettudományi Kar által kínált lehetőségek is.

A felvételi vizsgákat az általános eljáráshoz hasonló módon tartják az intézményben, augusztus 22-én 9 órától. A pótfelvételi eljárás lezárásának, valamint a ponthatár megállapításának időpontja augusztus 28.

Fontos változás, hogy a 2023. augusztus 4-i hatállyal módosított EMMI rendeletnek köszönhetően szeptembertől egyes rövidciklusú tanárszakok képzési ideje az előképzettség függvényében 2 vagy 3 félévre is lecsökkenhet, így sokkal hamarabb juthatnak újabb végzettséghez a jelentkezők.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában