Tanévkezdés

2023.08.17. 12:40

Száztíz iskolatáska jut a rászorulóknak Hatvanban

Hatvanban az elmúlt évi után idén is megrendezte ingyenes iskolatáska- és tanszerosztás akcióját a helyi karitatív összefogás egyesület. Az adományozóknak köszönhetően még több eszközt juttathattak a rászorulóknak, mint tavaly.

Tari Ottó

Rászoruló családok iskolakezdését segítették Hatvanban

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Hatvanban szerdán a Grassalkovich Művelődési Házba várták a rászoruló családokat, akik – tekintve a rendelkezésre álló eszközök limitált mennyiségét – előzetesen jelezték, hogy az iskolakezdésre készülve segítség lenne számukra a juttatás. A 2022-ben indított kezdeményezés első évében csaknem száz táskát gyűjtött össze az egyesület, s a siker nyomán döntöttek úgy a szervezők, hogy ismét megszervezik az akciót, megpróbálva minél többek helyzetét megkönnyíteni.

Már a reggeli órákban sokan várakoztak a Grassalkovich Művelődési Ház épülete előtt, hogy részt vegyenek a börzén. Rövid regisztrációt követően mindenki kapott egy tanszercsomagot, a benti teremben pedig sorakoztak az ingyenesen elvihető tolltartók, festékek, iskolatáskák, füzetek, ruhák és a különféle játékok. Smidné Vereb Julianna, a Hatvani Karitatív Összefogás Egyesület elnöke hangsúlyozta, hogy az idei akció is sikeres volt, hiszen rengeteg felajánlás érkezett.

– Örömmel számolhatok be arról, hogy idén száztíz iskolatáskát, húsz tolltartót és nagyon sok tornazsákot sikerült összegyűjteni az iskoláktól és az óvodáktól, valamint magánszemélyektől. Az eszközök szépek és tiszták, ezért bízom benne, hogy a gyerekek örülnek ezeknek, és segíti őket a tanulásban is. Mindezeken túl pályáztunk a Civil Alap támogatására is, abból a forrásból füzetcsomagokat állítottunk össze ceruzával és színes ceruzával, hogy ezekkel is támogassuk a rászoruló családokat – nyilatkozta. Hozzátéve: egyesületük a jövőben is több hasonló megmozdulást szervez, a céljuk ugyanis az, hogy támogassák a nehéz sorsú embereket és megkönnyítsék mindennapjaikat.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában