Városgondozás

2023.08.27. 21:00

Valakinek takargatnivalója lehet, ezért tart zárt ülést az egri közgyűlés Orosz Ibolya szerint

Két pályázat érkezett, de nem sikerült döntenie a képviselőknek. Hosszú ideje húzódik a cégvezetés körüli vita. A hétfői zárt ülésen dönthetnek.

Szabadi Martina Laura

Orosz Lászlóné Ibolya szerint valakinek takargatnivalója van

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Zárt ülésen tárgyalja újra hétfőn 10 órától az egri közgyűlés a Városgondozás Eger Kft. ügyvezetői pozíciójára beérkezett pályázatokat. Mint ahogy arról már beszámoltunk, az augusztus 11-i ülésen nem sikerült dönteni az ügyvezető személyéről.

Ketten pályáztak, az egyikük Ferenczy Tamás, Eger jelenlegi főkertésze, a másikuk Eged Renátó, a PEVIK Nonprofit Kft. vezetője. Jelenleg Ferenczy Tamás vezeti ideiglenesen a céget a hónap végéig. Mivel a következő rendes közgyűlés csak szeptemberben lesz, így  még ebben a hónapban újabb rendkívüli ülést kell tartania a grémiumnak, ha nem akarják vezető nélkül hagyni a céget.

Múlt hét csütörtökön Mirkóczki Ádám polgármester és a Fidesz-KDNP frakció vezetője, Orosz Ibolya a közösségi médiában fogalmazták meg véleményüket a témában, s éles kritikát is. Mirkóczki gyakorlatilag dilettánsnak nevezte a frakciót, mert azt mondja, az egyik pályázat érvénytelen, a másik jelöltet mégsem szavazták meg. Orosz Ibolya viszont erre azt válaszolta, a polgármester nem végzi a munkáját, csak gyalázkodik, és olyan ügyvezetőt nevezne ki akivel kapcsolatban aggályok merültek fel.

- A napirendet a közgyűlés zárt ülésen tárgyalta, amit a polgármester által támogatott Eged Renátó kért. Vajon miért is? Volt valami takargatnivaló? Talán nem volt teljesen őszinte a képviselőkkel? Ezek mind olyan megválaszolatlan kérdések melyekre hamarosan fény derül majd – fogalmazott korábban.

Mint ahogy arról az elmúlt egy évben folyamatosan beszámoltunk, gyakorlatilag tavaly nyár óta bizonytalan a Városgondozás Eger Kft. vezetői pozíciója. A korábbi ügyvezetőt, Juhász Gézát számos alkalommal megpróbálták közgyűlési döntéssel leváltani, ám a cég taggyűlésein ezt nem sikerült végigvinni. Idén tavasszal Balázs Ernőt nevezték ki ideiglenesen, de ez sem ment könnyedén, s azóta meg is szűnt a megbízatása. Egyébként per és cégbírósági eljárás is kezdődött az ügyvezető kinevezése miatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában