Megadták a módját

2023.09.17. 07:18

Felbőgtek a traktorok, csattantak az ostorok a feldebrői szüreti felvonuláson + fotók, videó

A falu apraja-nagyja részt vett szombaton a feldebrői Hárs - Szüreti Fesztiválon. A felvonuláson egy quad és a helyi önkormányzat fűnyírótraktorai is részt vettek a hintók és a szebbnél szebb lovak és lovasaik mellett.

Fekete-Vadászi Erika

A rendezvény a sportpályán volt megtartva

Forrás: Fekete Vadász Erika/Heves Megyei Hírlap

Lódobogástól, ostorcsattogástól és énekszótól volt hangos Feldebrő szombaton. A sportpályán rendezték meg a Hárs - Szüreti Fesztivált, melyen kicsiknek és nagyoknak egyaránt kínáltak programokat.

Voltak akik hintóval mentek a menetben
Voltak akik hintóval mentek a menetben
Forrás:  Fekete Vadászi Erika/Heves Megyei Hírlap

A helyi gyerekek műsorával indult a nap, majd hagyományőrző csoportok zenés-táncos produkcióit nézhették meg az érdeklődők.

Lovas bemutatókat is láthattak a résztvevők
Lovas bemutatókat is láthattak a résztvevők
Forrás: Fekete Vadászi Erika/Heves Megyei Hírlap

A bográcsokban rengeteg finom fogás készült, közben pedig lovasbemutató színesítette a napot.  A szőlőszentelésen Kovács Tamás atya megáldotta a termést, majd kezdetét vette a már hagyományosnak számító szüreti felvonulás.

Voltak olyanok is akik lóháton
Mások pedig lóháton 
Forrás: fekete

A menet végig járta a feldebrői utcákat, közben a helyi Aranyalma Néptánccsoport tagjai nem csak végig énekeltek, hanem a falu több pontján táncra is perdültek, hogy elkápráztassák a közönséget. A menetben egy quad és a helyi önkormányzat fűnyírótraktorai is részt vettek a hintók és a szebbnél szebb lovak és lovasaik mellett.

A kicsik is megtalálták maguknak a programot
A kicsik is megtalálták maguknak a programot
Forrás: Fekete Vadászi Erika/Heves Megyei Hírlap

Gál Gabriella is részt vett családjával az eseményen, és nagyon jól érezték magukat.
- A fiam is szerepelt a műsorban, nagyon készültek a fellépésre, ezért is vártuk ennyire ezt a napot. Remekül éreztük magunkat, a menetben is örömmel vettünk részt. Jó, hogy összegyűlt a falu apraja-nagyja, és hogy a felvonulással is ápoljuk a hagyományainkat - mondta el portálunknak. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában