Váltás

2023.09.05. 17:25

Felméri az egri városgondozás helyzetét az új vezető, stabilitást hozna a cég életébe

Keddtől dolgozik az egri városgondozás új vezetője. Portálunknak azt mondta, a legfontosabb, hogy a köztisztasági feladatokat magas színvonalon, rövid határidőre és hatékony forrásfelhasználással lássék el. A munkavállalóknak stabil munkakörnyezetet szeretne.

Szabadi Martina Laura

Eged István Renátó átvette tisztségét az egri városgondozásnál

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Az egri közgyűlés, az EVAT Zrt. igazgatótanácsa és a Városgondozás Eger Kft. taggyűlése döntése alapján szeptember 5-én a Városgondozás Eger Kft. ügyvezetői állását átvettem, a cég tehát ismét rendelkezik ügyvezetővel. Az első napon meggyőződtem róla, hogy a cég működését azonnali fennakadás nem fenyegeti, az augusztusi béreket határidőre át tudjuk utalni, miközben a szokásos feladatainkat is el tudjuk látni. A rövidtávú cél az, hogy Eger lakossága a szolgáltatásunkban kimaradást ne érzékeljen, valamint, hogy a munkavállalók stabil munkakörnyezetét biztosítsuk – közölte portálunk kérdésére Eged Renátó, a városgondozás új ügyvezetője.

– A Városgondozás kálváriája régóta tart, és a cégnél töltött első napom során az a benyomás keletkezett bennem, hogy a társaság munkavállalóiban jogos igény merült fel, hogy a vitás kérdések rendeződjenek legyen egy, a döntésekért felelősséget vállaló személy, és mindenki nyugodtan végezhesse a munkáját. Velük együtt örülök, hogy pont kerülhetett a hosszú ideje húzódó, bizonytalan helyzet végére. Véleményem szerint ez nem csak a cég munkavállalóinak, de a tulajdonosi körnek, nem utolsó sorban pedig Eger lakosságának is az érdeke – közölte a cég működésével kapcsolatban.

Felidézte, az utóbbi időben a sajtóban rengeteg információ látott napvilágot.

– Ezen információk egy részének helytállósága minimum megkérdőjelezhető. Minden kollégámmal közöltem azt, amiről már korábban is nyilatkoztam: a Városgondozás ügyvezetői állását kizárólag szakmai alapon lehet hatékonyan végezni, az aktuális politikai érdekektől mentesen. Én így töltöm be ezt az állást, és végső soron ugyanez az elvárása a cég tulajdonosi körének, hiszen mindannyiunk érdeke, hogy Eger tiszta és rendezett legyen. Ezen felül korábbi nyilatkozataimnak megfelelően, a mai napon a Városgondozás ügyvezetői pozíciójára vonatkozó munkaszerződésem létrejöttével beadtam minden olyan korábbi munkaviszonyaim megszüntetését kezdeményező nyilatkozatomat, ami szükséges bárminemű összeférhetetlenség felszámolására. A következő időszakban elvégzem a cég helyzetének felmérését, és ennek megfelelően ki fogom alakítani a Városgondozás középtávú terveit. A legfontosabb, hogy a köztisztasági feladatokat magas színvonalon, rövid határidőre és hatékony forrásfelhasználással lássuk el – közölte Eged Renátó.

Mint ahogy arról már beszámoltunk, az elmúlt bő egy évben számos kísérletet tett az egri közgyűlés Juhász Géza korábbi ügyvezető leváltására, ám a cég taggyűlésein ezt nem sikerült végigvinni. Majd megbízatása lejárta után Balázs Ernőt nevezték ki ideiglenesen, de közokirat hamisítás ügy lett a kinevezésből s júniusban már a cég gazdasági igazgatóhelyettese jelezte a tulajdonosok – azaz az Evat és a Heves Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás – felé, hogy a munkáltatói jogkör gyakorlójának hiánya miatt problémákat kell megoldani, illetve harmadik féllel szembeni kötelezettségvállalások akadályokba ütköztek. Sürgősen meg kellett egyezni egy ideiglenes vezető személyében, ő lett Ferenczy Tamás, a város főkertésze. Eközben írták ki a pályázatot, melyre Ferenczy és Eged Renátó, a pétervásárai Pevik Kft. ügyvezetője jelentkezett.  Kiderült, hogy csak utóbbi pályázat felel meg a kritériumoknak, Eged személyén viszont összeférhetetlenség lehetősége miatt ment a vita. Eged Renátó portálunknak elmondta, a városgondozás mellett lemond a Pevikben betöltött vezető szerepéről, és a Fenstherm 2003 Kft. tevékenysége, melyben tulajdonos, nem egyezik a városgondozás tevékenységével, így szerinte nincs összeférhetetlenség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában