Roller

2023.09.07. 16:29

Már e-rollerekkel is lehet közlekedni Hatvanban

Hatvanban csütörtöktől 120 e-roller áll a helyiek és a városba látogatók rendelkezésére. A december végéig tartó tesztidőszak során a lakosság eldöntheti, hogy mennyire tartják előnyösnek a járgányokat.

Tari Ottó

Az úgynevezett lassító zónákban a roller automatikusan korlátozza a sebességét

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

A város vezetése a 2023-as közösségi költségvetés tervezésekor kapta az ötletet a hatvaniaktól, hogy a Zagyva-parti településen is hasznos lehetne az e-rollerek bevezetése – adta hírül Horváth Richárd polgármester. Utánajártak az elképzelésnek, s az egyik céggel sikerült megállapodnunk a bérelhető kétkerekűek bevezetéséről.

A járműveket a Belváros és Újhatvan központjában meghatározott helyeken lehet majd felvenni és letenni, a központon kívüli területeken pedig úgynevezett free, vagyis szabad elhelyezés lehetséges.

– Azért ezt a modellt választottuk, mert a felmérések alapján, ez a leginkább felhasználóbarát és emellett rendezettséget is biztosít. Az úgynevezett lassító zónákban a roller automatikusan korlátozza a sebességét, ilyen például a főtér. Ugyanakkor olyan helyek is lesznek, ahol nem lehet leparkolni a rollerekkel, így a belvárosi piac területén (közvetlenül mellette van feloldási pont), vagy a Zagyva-töltésen lévő kerékpárúton – közölte Horváth Richárd.

December végéig tesztidőszakot indítanak, ezalatt a hatvaniak eldönthetik, hogy mennyire tartják előnyösnek, illetve milyen módon képzelik el a szolgáltatás fenntartását. Emellett az üzemeltető is nyilatkozhat, hogy megtalálta-e a számítását.

Nem csak hazánkban, hanem Európa-szerte is több városban sikeresen működik ez a szolgáltatás. Az e-rollerek használata egyszerű: le kell tölteni az adott alkalmazást a telefonra, a regisztráció után engedélyezni kell a helymeghatározást, majd meg kell találni a legközelebbi rollert a térképen, lefoglalni, és lehet is indulni. Amennyiben a szolgáltatással vagy az eszközökkel probléma adódik, munkaidőben a 06-30-473-1518-as telefonszámon vagy az [email protected] email címen jelezhetik a felhasználók.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában