Alkottak

2023.09.18. 15:41

Megmutatták tehetségüket az egri kisdiákok – járdát dekoráltak a Mobilitás Hetén + videó

A Mobilitási Hét részeként hétfőn krétarajzokat készítettek gyerekek, és kidíszítették az egri Civil Közösségek Háza előtti járdát.

Fekete-Vadászi Erika

Aszfaltrajz verseny Egerben, a Mobilitás Hete alkalmából

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Ahogy arról beszámoltunk, ezen a héten Egerben is megünneplik a Mobilitás Hetét, és rengeteg programmal készülnek az eseményre. 

Eger 2003-ban csatlakozott az Európai Mobilitási Hét kampányhoz, és ebben az évben szeptember 16. és 22. között számos programot tartanak a városban, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy élhető városunk fenntartása érdekében mennyire fontos, hogy lerakjuk autóinkat a hétköznapokban, és helyette használjuk a tömegközlekedést, vagy kerékpározzunk, sétáljunk. 

A programsorozattal a környezetvédelmi problémákra is hangsúlyt fektetnek, és szeretnének pozitív változásokat előidézni. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt kínálnak programokat. 

Hétfőn a Civil Közösségek Háza előtt rendeztek aszfaltrajzversenyt, melyre az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem gyakorló iskolájának Barkóczy úti épületéből érkeztek diákok, az 1. és 2. D osztályokból. A kicsik fittyet hánytak rá, hogy krétaporosak lettek, örömmel színezték ki az járdát, és lelkesen készítették a természeti témákhoz is kapcsolódó alkotásokat hétfőn délelőtt. 

Nézd meg, hogyan készültek a vidám rajzok:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában