Bővítik az ismereteket

2023.09.15. 18:45

Mindenkit várnak a cukorbetegek egri találkozójára

A Cukorbetegek Egri Egyesülete megrendezi a XVIII. Nemzetközi Cukorbeteg Találkozót és Konferenciát az Eger Civil Ünnephez kapcsolódva szeptember 16-án és 17-én az EKMK Bartakovics Béla Közösségi Házban.

Fekete-Vadászi Erika

Jakabné Jakab Katalin a Cukorbetegek Egri Egyesületének elnöke

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A rendezvényre az ország minden részéből és a határon túlról is érkeznek cukorbetegek és diabétesz szervezetek képviselői, tudtuk meg Jakabné Jakab Katalintól, a Cukorbetegek Egri Egyesületének elnökétől.

A Konferencia szombaton 14 órától kezdődik a Bartakovics Béla Közösségi Házban, és lehetőség van online is bekapcsolódni a zoomon keresztül. 

– Dr. Domboróczki Zsolt diabetológus, belgyógyász főorvos tart előadást az idegrendszer és a diabétesz témakörében. Együttgondolkodás lesz a diabéteszről, Jakabné Jakab Katalin az egyesület elnökével, aki 50 éve 1-es típusú cukorbeteg,  Szerencsiné Soós Andreával, az egyesület alelnökével, diplomás diabétesz szakápolóval,1-es típusú cukorbeteg gyermek édesanyjával, valamint Szerencsi Laurával, az Ifi tagozat vezetőjével, aki kétéves korától, vagyis 25 éve 1-es típusú cukorbeteg, továbbá Baranyi Évával, az egyesület vezetőségi tagjával, alo 16 éve 2-es típusú cukorbeteg. Interaktív beszélgetés lesz, ahol kérdéseket lehet feltenni – részletezte az elnök. 

A Diabetes Civil Társaság tájékoztatója, a partner egyesületek bemutatkozása és zenés színpadi program zárja a találkozót. Az egri egyesület a többi egészségügyi, szociális és karitatív szekció tagokkal közösen szűréseket, tanácsadást, tájékoztatást tart Eger Civil Ünnepén, szombaton 10 órától a Civil Közösségek Házában. Szombat este fél 8-kor kezdődik majd a Bartakovics Béla Közösségi Házban a Cukorbetegek Bálja.

– Vasárnap az itt maradókkal koszorúzunk a Markhot Ferenc Kórház Diabétesz Emlékparkjában, belvárosi sétára indulunk, bemutatjuk a Tanácsadó Irodánkat, majd Szépasszonyvölgyi programmal zárjuk a találkozót – jegyezte meg Jakabné Jakab Katalin. 

A XVIII. Nemzetközi Cukorbeteg Találkozót és Konferencia részletes programja
Forrás: Beküldött

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában