Programajánló

2023.09.07. 20:00

Retro buli Egerben, majd falunapok tömkelege megyénkben ezen a hétvégén

Összegyűjtöttük a hétvége legjobb programjait olvasóinknak.

Heol.hu

Judy, a Groovehouse együttes énekese (Archív fotó)

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Szeptember 8., péntek

Eger Idén először rendezik meg a Retro Rozé Fesztivált, amely Eger egyik legszínesebb programja. A nyár utolsó nagy szabadtéri zenés-boros eseményén együtt szórakozhatunk a legjobb retro zenékre és kóstolhatunk finom egri borokat. A rozé bor karakteréhez jól illeszkedik a lendületes, dinamikus retro zene, ami újra meghódította az országot, ahogyan a rozé bor fogyasztás is. E két elem párosításával felejthetetlen élményben lesz része az Agria Parkba látogatóknak este hét órától.  

A fellépők között szerepel Hütter, a Groovehouse, Krisz Rudi, Dj Dominique, Cory (Happy Gang), Spy the Ghost és Náksi Attila is.

Fantasztikus fellépőkkel várja a látogatókat az Agria Park
Fantasztikus fellépőkkel várja a látogatókat az Agria Park
Forrás: Visiteger.com

Szintén az Agria Parkban pénteken délután öt órakor "ÍZEK - ÉLMÉNYEK - KÉPEK" címmel megnyílik K.Csákfalvi Kata "katablanka" műsoros grafikai kiállítása, melynek témája a kávé, a tea és a csokoládé.

A Végvári Vitézek Terénél tematikus sétát szerveznek, amely az egri olasz dolgokra fókuszál. Szuper koncertekkel is készülnek a résztvevőknek. A találkozó délután 18 órakor lesz a lovasszobor előtt.

Noszvaj A településen pénteken Pintér Zoltán Emlék-bortúrán lehet részt venni. Szombaton a Kemencésnapon pedig különféle finomságokat kóstolhatunk. 

A rendezvény plakátja
A rendezvény plakátja
Forrás: Noszvaj a mi falunk/Facebook

Gyöngyössolymos Szeptember 8-án és 9-én a Solymosi hagyományok hétvégéjén egyebek között az Emlék és Alkotóházba invitálnak a szervezők. Kirándulásra is lesz lehetőség, továbbá a templom, a malom látogatható lesz szombaton. A délutáni kultúrális rendezvényekre szintén érdemes lesz kilátogatni.
 

Az esemény plakátja
Az esemény plakátja
Forrás: Emlék és Alkotóház. Gyöngyössolymos/Facebook

Szeptember 9., szombat

Az Eger Csillaga a Bükkben megrendezett teljesítménytúra, amelyen a kötelező ellenőrzőpontok egymás után történő érintésével, megadott szintidőn belül kell teljesíteni az adott távokat. Szombaton indulnak útnak a nevezők.

A Síkhegyre is kirándulhatunk a hétvége első napján, ahol megismerkedhetünk a borvidék egyik legfontosabb szőlőfajtájával: a Kékfrankossal, teljes érettségében.

A Felsővárosban a Nemzedékek terén délelőtt tíz órától különféle szűrések, sportolási lehetőségek és gyermekprogramok várják az érdeklődőket.

Az esemény plakátja
Az esemény plakátja
Forrás: Beküldött

Mónosbélben kezdetét veszi a Batul Fesztivál. A kicsiket az Alma együttes, a nagyokat Kovács Kati koncertje szórakoztatja majd.

A rendezvény részletes leírása
A rendezvény részletes leírása
Forrás: Mónosbél Község Hivatalos Oldala/Facebook

Szilvásváradon a Szilva Nap keretein belül minden a szilváról szól szombaton. Számos programmal készülnek a szervezők.

Az esemény plakátja
Vastag Csaba is koncertezik a rendezvényen
Forrás: Szeretlek Szilvásvárad/Facebook

Aldebrő Mint arról korábban beszámoltunk, a községben idén is megszervezik a szüreti napot. Színes programokkal várják az érdeklődőket az egész napos mulatságra.

Egerbocson az általános iskola udvarán délelőtt tíz órától kezdődik a falunapi programsorozat.

Falunapra várják az egerbocsiakat
Falunapra várják az egerbocsiakat
Forrás: Beküldött

Szeptember 10., vasárnap

Eger A Zöld Út Természetjárók Egyesülete nyílt gyalogtúrát hirdet szeptember 10-ére, vasárnapra, amelynek útvonala Eger autóbusz-pályaudvar – Almagyar Érseki Szőlőbirtok – kaptárkövek – Eger autóbusz-pályaudvar. A táv: 16,0 kilométer, a szintemelkedés pedig 270 méter. A találkozó 8 óra 30 perckor az egri távolsági autóbusz-pályaudvar információjánál lesz. 

Hatvan Reggel kilenc órától a Tarka Piac Kézműves Vásáron (Kossuth tér 9.) a helyi és környékbeli alkotók kézműves termékeiből válogathatunk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában