Röf-röf

2023.09.01. 09:30

Vaddisznókonda sétált békésen a boldogi úton

Szerdán későn délután örökítette meg boldogi olvasónk, Vágány Kriszta, amint a Tura felé vezető úton egy vaddisznókonda sétált át.

Tari Ottó

Nem zavartatták magukat

Forrás: Vágány Kriszta/Beküldött fotó

A fotók tanúsága szerint az állatok nem siettek, meg-megálltak az aszfalton, hogy bevárják egymást, békésen nézelődtek, majd komótosan besétáltak a csalitosba.

– Nagyon meglepődtünk, amint munkából hazafelé tartva megláttuk a négylábúakat – mesélte Kriszta. – Azt tanácsolom az arra járóknak, hogy figyeljenek, márt máskor is előfordulhat hasonló eset! - mondta.

Mint a napokban megírtuk, a vadgázolás nem csak azért kellemetlen, mert az elpusztult állat mellett jó eséllyel a gépjármű is megsínyli az ütközést, hanem azért is, mert július elsejétől immár a balesetet okozó sofőr a keletkezett kár mellett bírságra is számíthat. A hatósági eljárás során a sofőr csak akkor mentesül a bírság alól, ha bizonyítani tudja, hogy a vadállat a vadászok miatt volt az úttesten. Kovács István, az Országos Magyar Vadászati Kamara Heves Vármegyei Területi Szervezet titkára közölte: ha a vad az úttestre önszántából kerül ki, egy vadászatra jogosult személy sem tartozik érte felelősséggel. Ebből adódóan, ha a gázoló nem képes bizonyítani azt a tényt, hogy a vad a vadászok miatt volt az úttesten - űzés, hajtás vagy esetleges lövés miatt - akkor a felelősség teljes mértékben az autó vezetőjére hárul. A sofőr csak akkor jogosult kártérítésre, ha a baleset során a szakaszra érvényes sebességkorlátot nem lépte túl, valamint bizonyítani tudja, hogy a vad a vadászok miatt volt az úttesten – ismertette a vadászati kamara titkára.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában