Ceremónia

2023.10.18. 13:59

Demonstrátorokat neveztek ki az egri egyetemen

Az egyetem összes intézményéből vettek át hallgatók demonstrátori címeket.

Hornyák Réka

Tóth Flóra, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem hallgatója átveszi demonstrátori oklevelét dr. Juhász Tibor és dr. Csáfor Hajnalka rektorhelyettesektől

Forrás: Hornyák Réka/Heves Megyei Hírlap

Demonstrátori címeket adtak át az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen. Idén 44 hallgató vehette át az elismerést, szerdán délelőtt a Líceum kápolnájában dr. Juhász Tibortól, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem tudományos rektorhelyettesétől és dr. Csáfor Hajnalkától, az oktatási rektorhelyettestől. 

– Úgy gondolom, hogy az egyik legmagasabb szintű elismerés, amelyet egy hallgató elnyerhet. A demonstrátori cím azt jelenti, hogy az oktatói közösség úgy gondolja, hogy a hallgatót maga közé hívja és egy féléven keresztül biztosítja neki azt a lehetőséget, hogy a hallgató azt az életet élje, amit az oktatók – nyilatkozott a demonstrátori címek fontosságáról dr. Juhász Tibor tudományos rektorhelyettes. 

Dr. Juhász Tibor, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem tudományos rektorhelyettese köszöntőbeszédet mondott.
Dr. Juhász Tibor, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem tudományos rektorhelyettese köszöntőbeszédet mondott. 
Forrás: Hornyák Réka/Heves Megyei Hírlap

A demonstrátori pályázat célja, hogy a hallgatók gyakorlati tapasztalatokat szerezhessenek az oktatói feladatok ellátásában. A demonstrátori rendszer még inkább előtérbe helyezi a tanszékek, szervezeti egységek tehetséggondozó törekvéseit, erősíti az oktatók és a hallgatók között kialakult kapcsolati rendszert is. 

A demonstrátori rendszert 2016-ban vezették be az intézményben, amikor az egyetemmé vált. Jelenlegi formájában 2018 óta működik a pályázat és minden félévben meghirdetik. Ezekre először az intézmény szervezeti egységeinek kell jelentkeznie, hiszen az egységek igazgatói látják, hogy a saját területükön mennyi demonstrátori pályázatra alkalmas hallgató van, illetve, hogy mennyi demonstrátorra van szükség. A kérelem után az egyetem rektora hagyja jóvá és számszerűsíti a pályázatokat. A hallgatóknak végül egy állásinterjún kell részt venniük, melyen eldől, hogy valóban alkalmasak a munkára és csak ezután nyernek felvételt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában