Felfoghatatlan

2023.10.25. 13:55

Infarktust kapott az agydaganattal küzdő recski kisfiú édesapja

A Recsken élő Szabó család nagy bajba került. Öt évre rá, hogy kiderült, kisfiuk 3-as stádiumú agydaganattal küzd, a család kenyérkeresője, a kis Marci édesapja szívinfarktust kapott. A család most nem tudja, mitévő legyen. Az édesapa nem tud dolgozni, Marci kezelése azonban 2 millió forintba kerül.

Heol.hu

Az édesapa augusztus végén szívinfarktust kapott, ezzel kiesett a családfenntartói szerepből

Forrás: Facebook / Marci kicsi Hős harca

Portálunkon is többször hírt adtunk már arról, hogy Szabó Marci még csak 14 hónapos volt, amikor hidegzuhanyként érte a szörnyű hír a családot: a kisfiú 3-as stádiumú agydaganattal küzd. A betegség első jele egy epilepsziaszerű roham volt, ám akkor még nem sejtették, hogy a roham is csak a tumor tünete a kisfiú agyában. Marci most 6 éves és szuperhősként küzd a betegségével, a családot azonban újabb kihívás elé állította a sors: a családfenntartó, Marci édesapja szívinfarktust kapott augusztus végén – írta meg a Ripost.

A 6 éves Marciról másfél éves korában derült ki, hogy egy szörnyű kórral, 3-as stádiumú agydaganattal küzd apró szervezete. A kisfiút azonnal megműtötték, a tumort azonban nem tudták teljesen eltávolítani, mert Marci azonnal lebénult volna.

– A mai napig emlékszem arra, amikor hívtak az eredménnyel. Akkor azt mondtam, hogy nincs Isten, nem létezhet, nem akarom elhinni, hogy miért a mi kisfiunkkal, ezzel az édes bogyóval, a szerelmünk gyümölcsével történik ez, miért pont ő? – mesélte a Ripostnak könnyek között Szabó-Bárdos Adrienn, Marci édesanyja, aki azonnal más lehetőségek után kezdett kutatni, amikor az orvosok itthon azt mondták, hogy nem műthető tovább a kisfiú. Mivel Marcinak a sugárkezelés és a kemoterápia sem segített a tumor zsugorításában, így tovább kellett keresni a lehetőségeket a gyógyulására.

– Ekkor találtam rá egy immunológiai magánklinikára Kölnben, ahol fájdalommentesen tudják kezelni Marci daganatát. Ez azonban nem volt olcsó, csak a konzultáció 3600 euró volt. Kint azonban vállalták Marci kezelését, ami végre jó eredményeket hozott – részletezte az édesanya. A kölni klinikán végre elérték, hogy Marci daganata zsugorodott és remek eredményeket produkált a recski kisfiú, aki most már óvodába jár és éli az átlag hatévesek mindennapjait.

A Ripost arról is írt, hogy a kezelésekre már csak 5-6 havonta kell visszajárnia a családnak Németországba, ez azonban alkalmanként 2 millió forintba kerül. A család részére folyamatosan gyűjtenek a környéken: rokonok, ismerősök és szomszédok fogtak össze, hogy Marcika megkaphassa a kölni kezeléseket rendszeresen és meggyógyuljon. Mindez azonban hatalmas lelki terhet tett a családra, ami ki is jött az édesapa egészségén: Marci apukája augusztus végén szívinfarktust kapott.

– Annyira erre fókuszáltunk, az apukája pedig folyamatosan dolgozott 24 órás műszakokban, hogy fizetni tudjuk a kezeléseket, hogy nem figyeltünk magunkra. Most azonban minden összedőlt és nem tudjuk mitévők legyünk, hogyan tovább – emelte ki Adrienn, aki az apukával együtt így két beteget ápol otthon, hiszen a férje nem erőltetheti magát, szigorú pihenésre intették az orvosok. Ráadásul, mint kiderült, nem ez az első infarktusa az édesapának: lábon már kihordott egyet.

Marci részére folyamatos a gyűjtés, most azonban duplán szükség van a segítségre, hiszen a család jelenleg kereset nélkül maradt. Az édesapa még a kórházból kijövet is elsírta magát, hiszen jelenleg minden bizonytalanná vált a négy fős recski család számára. Marci a tervek szerint jövőre iskolába menne, a kezeléseket azonban meg kell kapnia, ami nagy anyagi terhet ró a családra, így most továbbra is az emberek segítségét kérik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában