Buli

2023.10.09. 10:20

Ismét sikeres nyarat zárt a Márai a Szépasszony-völgyben

A koncertek és programok magas nézőszámokat produkáltak a Szépasszony-völgyben idén nyáron is.

Heol.hu

Hétről hétre megtelt a Márai központ a Szépasszonyvölgyben, idén nyáron is

Forrás: Agria Film Kft.

Nagyszerű programokat, magas nézőszámot és színvonalas produkciókat tudhat maga mögött a Márai Központ az idei évben is. 15 program, koncert és előadás szórakoztatta és mozgatta meg az egri lakosokat és az ide érkező turistákat hétről hétre a Szépasszonyvölgyben idén nyáron is – tájékoztatta portálunkat Koska Zsanett, az Agria Film Kft. rendezvényszervezője. 

A szezont a Kárpátia zenekar nyitotta, akik a rossz idő ellenére is teltház előtt léptek fel. A Dumaszínház jóvoltából Hadházi László nevette meg az egri közönséget. Az idén 60 éves Egri Szimfonikus Zenekar, 150 fős kórussal, kiváló szólistákkal, látványos homok-animációval, a Carmina Burana előadással készült a nyári szezonra. Júliusban Magyarország legnépszerűbb rockzenekara, a Tankcsapda is teltház előtt lépett fel. “Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy évről-évre a Márai Központot választják a nyári turnéjuk egri állomásaként.” A Tankcsapdát követő napon Csányi Sándor, színész “Hogyan értsük félre a nőket?” című komédiáját adta elő. Még ebben a hónapban az ismert zongora előadót, Rakonczai Imrét és gitárok virtuózát, Gitano-t látták vendégül, továbbá Lengyel Tamás, ismert színész és humorista “Kitolás” című előadása volt megtekinthető – ismertette portálunkkal a rendezvényszervező. 

Az augusztusban egy ABBA Tribute Show-val indult, ami a fiatal és idősebb közönséget is egyaránt megmozgatta. Ezután a rockzenéé volt a főszerep: évről-évre népszerűbb a “Borrock Fesztivál”, amely az ország minden részéről vonzott látogatókat, és az országosan ismert fellépők mellett, helyi zenekaroknak is lehetőséget ad a fellépésre. 25. alkalommal rendezte meg a nyárzáró Zenés Parádét az Egri Majorette Egyesület, idén is a Márai Központban augusztus 25-én, pénteken. Mintegy 200 pom-ponnal, bottal, sőt, világító bottal táncoló mazsorett mutatta be az előző egy évben tanult nagyszerű koreográfiákat. A nyarat teltházas előadással zárta Aranyosi Péter és Dr. Csernus Imre közös előadása – derült ki az Agriafilm Kft. összefoglalójából. 

Megtudhattuk, hogy szeptemberben sem maradt program nélkül a Márai, a teltházas Anyatigrisek koncert musical-lel indult a hónap, Tallós Rita rendezésében, olyan híres magyar színésznőkkel a főszerepben, mint Cseke Katinka, Fekete Linda, Kecskés Tímea, Fehér Adrienn. A szervezők Márai Központ Facebook oldalán év elején közönségszavazást tartottak, “Kit látnátok szívesen a Márai színpadán?”. A legtöbb voks a Neoton Familíára esett, így közkívánatra szeptember 15-én Csepregi Éváék léptek fel. A népszerű zenekar teltház előtt koncertezett, nagyszerű hangulatot teremtve. A szezon egy 90-es évek party-val zárult: Hauber Zsolt x Bonanza Banzai lépett színpadra.

Valamint kiderült az is, hogy az elmúlt két év nézőszámadatai, programjai alapján elmondható, hogy a korábban megálmodott arculati váltás, melynek részeként színes grafikai elemekkel tarkított dekorációs ponyvákat, fényfüzéreket, ledneonokat helyeztek el, sikeres és népszerű. Továbbá az előadók és közönség pozitív visszajelzése is mind hozzájárul, hogy évről évre szívesen térnek vissza a vendég produkciók és új programok is meg tudnak valósítani Eger szabadtéri színpadán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában