Váltófutás

2023.10.28. 07:22

Meg se lehetett előzni az eszterházys dolgozókat a rókaűzésen

A dolgozói csapat első, míg a hallgatók a második helyet hozta el a Rókaűzők versenyen.

Heol.hu

Az egri egyetem csapata

Forrás: Eszterházy Károly Katolikus Egyetem/Facebook

A 29. Rókaűzők váltófutóverseny sok újdonságot tartogatott a 41 csapatot felvonultató mezőnynek, a legfőbb változás a verseny pályájában történt, idén Szigetvárról startolt a 84,5 kilométeres táv, melyet a Zselic legszebb útvonalain keresztül kellett teljesíteniük a 12 és a 4 fős csapatoknak, sok-sok kihívást tartogatva ezzel a futóknak - adta hírül honlapján az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem.

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem két csapattal képviseltette magát a viadalon, a hallgatói együttes mellett az egyetemi munkatársak közössége is készült a megmérettetésre. Az időjárás változatossága nem szegte kedvét a futóknak, mindkét csapat tudása legjavát adta, így méltán örülhettek a dobogós helyezéseknek. Az esemény keretein belül rendezték meg a hallgatói és dolgozói Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokságot (MEFOB) - írták.

Országos bajnoki címet szerzett, így idén ismét a dobogó legmagasabb fokára állhatott a dolgozói csapat, a Kullancsvadászok névre keresztelt csapat pedig a hallgatói versenyben 2. helyezést ért el. A hallgatók kiváló, 5:44:34-es idővel értek célba, őket csak a nagy rivális Pécsi Egyetem csapata tudta megelőzni. Mag Fruzsina szakaszgyőzelmet szerzett és ezzel bekerült a verseny Dream Teamjébe -fogalmaztak, majd felsorolták a versenyzőket:

A mEKFutjuk Eszterházy Károly Katolikus Egyetem dolgozói csapat tagjai voltak:

Molnár Anna, Dr. Sütő László (2 szakaszt futott), Dr. Dorner László, Ódor Viktória, Dr. Szamosi Barna, Dr. Juhász István, Dr. Marschall Marianna, Kálovics Ferenc, Dr. Gyurkó Ádám, Gólya Tamás, Herpainé dr. Lakó Judit (nevek a futás sorrendjében).

A Kullancsvadászok Eszterházy Károly Katolikus Egyetem hallgatói csapat tagjai voltak:

Szabó-Szigeti Beatrix, Tóth Hunor Ábel, Korózs Attila, Bauge-Mezei Zita (fiú szakaszt futott), Mag Fruzsina, Bodnár Botond, Solymosi Sándor, Becze Rita, Demeter Ambrus, Szabó Dávid (2 szakaszt futott), Tóth Boglárka (nevek a futás sorrendjében).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában