Baleset

2023.10.30. 16:57

Megcsúszott a nedves úton és belerongyolt a torlódó sorba egy autós az M3-ason+ videó

Megáll az ész, írja az MKIF Zrt. - Az ország útja egy döbbenetes videóhoz. Elképesztő, milyen figyelmetlenek egyes autósok az M3-ason.

Heol.hu

Több autó is sérült a balesetben

Forrás: MKIF Zrt. - Az ország útja/Facebook

Október van, esik az eső, a forgalom erős, sokan nem tartják a követési távolságot. Van, aki automata világítással közlekedik, ilyenkor hátrafelé csak a féklámpa fénye világít - kezdte bejegyzését közösségi oldalán az MKIF Zrt. - Az ország útja.

A videó tanulsága szerint többen vannak, akik egyszerűen nem az út- és látási viszonyoknak megfelelően közlekednek, mint ahogyan a balesetet okozó fekete autó sem. Megérkezik a torlódáshoz, az utolsó pillanatos erőteljes fékezés miatt megcsúszik, a sofőr próbál korrigálni: elrántja a kormányt - írják a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő oldalán.

Ezzel a mozdulattal a külső sávban haladó dobozos autót meglöki, ami oldalára borul (ez pedig borulás közben egy másik járműnek is neki ütközik). A fekete autó pedig a szalagkorlátnak csapódik - fogalmaznak.

Tanulságot levontak a posztban:

  • egy pillanat alatt kész a baj
  • mindig az út és látási viszonyoknak megfelelően vezessünk
  • tartsuk be a követési távolságot
  • ha nedves, vizes az út, legyünk még elővigyázatosabbak
  • automata fényszóró helyett, kapcsoljunk rendes világítást

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában