Állatok Világnapja

2023.10.12. 12:40

Több száz gyermek ismerkedett lelkesen az állatokkal a Bükkben

Nagy érdeklődés övezte a Bükki Nemzeti Park Állatok Világnapja alkalmából szervezett több napos programsorozatát.

Hornyák Réka

Az állatok világnapja alkalmából több száz gyermek vett részt a foglalkozásinkon – olvasható a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának Facebook-oldalán

Az igazgatóság a felsőtárkányi Bábakalács Természetiskolában tartott természetismereti programokat október 3. és 6. között. A foglalkozások a természetben fellelhető állati nyomokról, életjelekről szóltak. A négy napos programon 9 oktatási intézményből 14 csoport, összesen 364 kisdiákja vett részt. 

A szerdai és pénteki napokra regisztrált csoportok egy négy állomásos programon vettek részt. Megismerkedhettek az év rovarának megszavazott közönséges temetőbogár és az év emlősének választott közönséges vakond életmódjával is. Két állomáson élő állatokkal is volt lehetőség találkozni. 

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság védett állatok tartására szolgáló mentőállomásának lakóit – egerészölyv, vörös vércse, holló, macskabagoly – Kelemen Tamás mutatta be a résztvevőknek. Az inváziós fajok elterjedésének veszélyeiről Hák Flóra természetvédelmi referens mesélt, miközben testközelből is össze lehetett hasonlítani a sárgafülű ékszerteknős és a nálunk őshonos, mocsári teknős jellemzőit. 

Az Állati nyomozás foglalkozás október 7-én, szombaton tovább utazott Jászapátiba, ahol a Városi Hivatal által szervezett környezetvédelmi témahét keretén belül beszélgettek a résztvevő gyerekekkel nemzeti park védett állatfajairól. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában