Heol.hu Videó

2023.11.15. 14:00

Megérkezett a Dobó térre a karácsonyfa + videók

Több mint 25 évig állt a maklári udvaron.

Molnár Helga

Áll már a Dobó téren Eger karácsonyfája

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Idén Maklárról érkezett Egerbe, a Dobó térre a karácsonyfa. A Városgondozás Kft. kollégái szerdán reggel nyolc óra magasságában kezdtek neki a 13 méter magas, nagyjából 25 éves, közel 2 tonna súlyú ezüstfenyő kivágásának.

Eged Renátó, a cég ügyvezetője érdeklődésünkre elmondta, ahogy minden évben, ebben az esztendőben is várták a felajánlásokat a fenyőre.
– Több tucat érkezett, de ez a maklári volt a „nyerő”. Ez volt a legszebb, s kértünk rá tamográfos vizsgálatot, mely megállapította, hogy egészséges, egyenes, veszélyt nem jelentő fa.
– Véleményünk szerint hosszú idő óta nem volt ilyen szép fája Egernek. A kollégák helyezik majd fel az izzósorokat, a többi díszítőelemet pedig az Agria Film munkatársai helyezik fel a fenyőre. Az adventi vásár kezdetére már teljes pompájában ékesíti majd a teret – tette hozzá.

Polonkai Ferencné volt a felajánló. A kilencvenéves Mariska néni elmondta, már több mint 25 éve ültették. Mint mondta, az utóbbi idők szelesebb időjárása miatt félt, hogy esetleg kárt tesz az udvarban, a házban, ám hozzátette, hiányozni is fog neki a fenyő, hisz évtizedekig állt nála. Megsiratta a fát, ami negyedszázadon keresztül állt az udvarán.

A fa dél körül érkezett Egerbe, a Dobó térre, ahol nagy gonddal állították be a helyére.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában