Beruházás

2023.12.27. 11:39

Kész a bringaút Hevesen

A kerékpárút fejlesztése projekt 2016-ban kezdődött el és idén, 2023. decemberében fejeződött be.

Hornyák Réka

Sikeresen befejeződött Hevesen a kerékpárút fejlesztése – olvasható Heves önkormányzatának sajtóközleményében. 

A város a Fenntartható települési közlekedésfejlesztés tárgyú felhívásra nyújtotta be támogatási kérelmét és elnyerte a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program, valamint a Kerékpárút fejlesztése Heves városban című pályázatot. A kerékpárút fejlesztési projekt így több mint  264 millió forintból valósult meg. 

A 31. számú főút mentén jelenleg kijelölt kerékpárút a város centrumában megszakadt, ezért a folytonossági hiány pótlására, megfelelő kerékpáros infrastruktúrát alakítottak ki a Hősök uutca-Hunyadi János -Zrínyi Miklós utca útvonalon. A Hunyadi-Zrínyi utca útvonalon kiszélesítették a kerékpárutat és felújították a burkolatát is. A Hősök utca nyugati oldalán található gyalogosjárda kiszélesítésével, elválasztás nélküli gyalogos- és kerékpárút lett kialakítva, amely így folyamatos, összefüggő, a központig vezető útvonalat képez. 

A település kerékpáros hálózatának főbb útvonalaiként, egyes utcákban kerékpáros nyomot, illetve kerékpársávot létesítettek. 

A projekt keretében kettő, rossz állapotban lévő vagy kiépítetlen autóbusz megállóhely pár is felújításra került.

A kerékpárút fejlesztési projekt hozzájárul az éghajlatváltozás mérsékléséhez, a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez, az élhető városi és települési környezet kialakításához. A fejlesztés része volt a szemléletformálás is, melynek célja a fenntartható kerékpáros közlekedés népszerűsítése volt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában