Visszatekintő

2023.12.29. 21:41

Jelentős beruházások voltak a füzesabonyi járásban

A füzesabonyi járásban számos esemény történt 2023-ban. Ezek közül válogattunk mostani összeállításunkhoz. Voltak nagy felújítások és mulatságok is.

Fekete-Vadászi Erika

Ősszel szüreti felvonulást rendeztek Feldebrőn

Forrás: Fekete-Vadászi Erika/Heves Megyei Hírlap

Feldebrőn felbőgtek a traktorok ősszel, csattantak az ostorok, és lovasok lepték el a templom környékét, majd járták be a falut a látványos felvonuláson. A Hárs-Szüreti Fesztiválon lódobogástól és énekszótól volt hangos Feldebrő, ahol kicsik és nagyon egyaránt jól érezhették magukat. Finomságokat főztek, megszentelték a szőlőt, s hagyományőrző programok sokasága várta az érdeklődőket. 

A mulatság mellett felújítások is jellemezték a térséget. 

Besenyőtelken felújították az elektromos hálózatot az iskolában, így minden adott a színvonalas oktatáshoz. Az Egri Tankerületi Központ sikeres pályázatának köszönhetően összesen hét intézményükben, köztük a besenyőtelki dr. Berze Nagy János Általános Iskolában is részlegesen megújult az elektromos hálózat. ehhez kapcsolódóan dr. Pajtók Gábor, a térség országgyűlési képviselője kiemelte, nagyon fontos, hogy az elektromos hálózat alkalmas legyen az infokommunikációs technika kiszolgálására.

Aldebrőn is fejlesztettek, így vége az áramkimaradásoknak a helyi iskolában. A Kápolnai Tarnavölgye Általános Iskola Aldebrői Tagiskola elektromos hálózatának részleges megújítása 34,6 millió forintból valósult meg. Ahogy azt Ballagó Zoltán, az Egri Tankerületi Központ igazgatója elmondta, bár ez nem egy látványos beruházás, de nagyon fontos, és szükség volt rá, hiszen az utóbbi években egyre több olyan modern számítástechnikai eszközt tudtak biztosítani az intézményeknek, mely eszközök korszerű elektromos hálózatot igényelnek

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában