Kis Bocs Egyesület

2023.12.06. 11:55

Túlórázik a Mikulás, Szihalomra szombaton érkezik

A Mikulás idén nem fejezi be a munkát december hatodikán, Szihalomra ugyanis 9-én érkezik.

Fekete-Vadászi Erika

Szombaton tartják a Kis Bocs Mikulás ünnepséget, 9 és 14 óra között a Magyar-Tár-Házban. 

A Szihalmi Fúvósok alapozzák meg a jó hangulatot, közben pedig adventi forgatag, kreatív sarok és Mikulás vonat is várja az érdeklődőket. 

Idén is lesz egy sarok, ahonnan bárki vihet el ajándékot, és természetesen, hozzátenni is lehet. 

A Mikulás és segítői negyed 12-kor érkeznek meg az eseményre, hogy kiosszák ajándékaikat. Délután Füzesabonyba is ellátogatnak olyan gyerekekhez, akik hátrányos helyzetük miatt nem szoktak ajándékot kapni az ünnepekkor. 

Míg eleinte csak szihalmi gyerekeknek tudták szebbé tenni az adventi időszakot a Kis Bocs önkéntesei, később már Füzesabonyban élőknek is, majd pedig már a környező szociális intézmények lakóit is meglepték. Idén még több mosolyt tudnak az arcokra csalni, tudtuk meg Galyasné Dósa Katalintól, a Kis Bocs Egyesület elnökétől. 

– Az, hogy minden évben egyre nagyobbat álmodhatunk a Lego Csoportnak és a Kárpátok Alapítványnak köszönhetjük. Ebben az évben 25 millió forint erejéig álmodhatunk, és több ezer hátrányos helyzetű gyereknek tudunk boldogságot okozni az Észak-Magyarországi régióban – részletezte. 

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában