Nagy buli lesz

2023.12.28. 20:35

Újévi jeges csobbanásra várnak a Tisza-tóhoz

Már hagyománynak számít, hogy év elején megszentelik a Tiszát, és megmártóznak a jéghideg vízben. Így lesz ez január 6-án is Tiszafürednél.

Fekete-Vadászi Erika

Január 6-án ismét lehetőség lesz próbára tenni magunkat a jeges vízben

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Az újévi fürdésen első alkalommal mindössze tízen voltak, majd egyre többen vállalkoztak a próbatételre. 2022-ben törni kellett a jeget a csobbanáshoz, akkor 94-en mártóztak meg, 2023-ban közel ötszázan merültek nyakig a háromfokos vízben, s a tömeg szinte felmelegítette a Tisza vizét

Ljasuk Dimitry természetfilmes, környezetvédelmi aktivista szervezi meg évről-évre az eseményt. Legközelebb január 6-án 12 óra 30-tól várják az érdeklődőket a tiszafüredi szabadstrandnál. Az esemény több programból áll. A gyülekező után 13 órakor Czókoly Sándor atya megáldja a Tiszát, majd egy rövid balesetvédelmi oktatást követően együtt melegítenek be a résztvevők a jeges csobbanáshoz. Az első turnus 13 óra 25-kor merül majd nyakig a jéghideg vízben, majd következik a többi csoport. 

A vállalkozó szelleműek emléklapot kapnak, és szaunákban melegedhetnek majd fel. Lesz meleg tea és szendvicsek is. A rendezvény most is becsületkasszás, s amennyiben több pénz gyűlik össze, mint ammenyi az összeköltség volt, akkor a fennmaradó pénzt jótékony célra ajánlják fel. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában