Top 5

2024.01.06. 21:42

Autós hajtott a Zagyvába, Tisza-tavi csobbanás – a legfontosabb szombati hírek egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit, hogy olvasóink véletlenül se maradjanak le semmiről.

Heol.hu

A Zagyvába hajtott egy autós Hatvannál. A kocsiban csak a vezető tartózkodott, ő nem sérült meg. Információink szerint, a sofőr ittas volt. Soltész Bálint, Heves vármegyei rendőrségi sajtószóvivő érdeklődésünkre elmondta, a Hatvani Rendőrkapitányságon eljárás indul az üggyel kapcsolatban.

Augusztusban írtunk arról, hogy árokba csúszott egy motoros Sirok és Egerbakta között. Akkor azt közöltük, a motoros egyedül volt érintett a balesetben, és feltehetőleg súlyosan megsérült. Mostanra kiderült, hogy nagy volt a baj, mentőhelikopter érkezett a helyszínre, és a sofőrre hosszú felépülés várt. A fiatal váci férfi ellátogatott a miskolci mentőhelikopteres személyzethez, hogy köszönetet mondjon munkájukért – ezt osztotta meg a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. közösségi oldalán.

A svájci állami tulajdonban lévő RUAG részeit privatizálják, ezért adták el az Egerben is repülőgép-alkatrészeket gyártó részleget. A svájci RUAG International repülőgépipari konszern 2023. december végén eladta a RUAG Aerostructures Germany & Hungary összes részvényét, ezzel egri gyárát is a német Mubea csoportnak. A társaság szerint a Mubea csoport tagjaként ez a sikertörténet folytatódhat.

Szerdán késő délután a markazi víztározónál, a Mátra déli lábánál gyönyörű fotót készített Petró Róbert fotográfus. A felvételt az I love Mátra Facebook csoportban osztotta meg.  Tudta, hogy nagyon erős a fényszennyezés, felhők is gyülekeztek az égen, s hogy a Tejút legszebb része se látható, de megpróbált néhány felvételt készíteni. - Sikerült! Gyönyörködjenek benne! - írta.

Már hagyománynak számít, hogy év elején megszentelik a Tiszát, és megmártóznak a jéghideg vízben. Így volt ez január 6-án is Tiszafürednél. Az újévi fürdésen első alkalommal mindössze tízen voltak, majd egyre többen vállalkoztak a próbatételre. 2022-ben törni kellett a jeget a csobbanáshoz, akkor 94-en mártóztak meg, 2023-ban közel ötszázan merültek nyakig a háromfokos vízben, s a tömeg szinte felmelegítette a Tisza vizét. Idén is rengetegen választották ezt a programot maguknak, Ljasuk Dimitri 660-an regisztrálóról beszélt, azaz biztosan megdőlt a csobbanórekord.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában