Visszatekintő

2024.01.01. 09:32

Az abasári régészeti leletek és az új ügyeleti rendszer érdekelte októberben leginkább olvasóinkat

Októbertől új ügyeleti rendszer lépett életbe Hevesben is.A legtöbben erről szóló cikkünket olvasták akkor, de arra is sokan voltak kíváncsiak, hogyan írják át az Árpád-kor krónikáit az abasári régészeti leletek.

Guti Rita

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője

Forrás: Bencsik Ádám/Békés Megyei Hírlap

Az új, egységes alapellátási ügyeleti rendszer október 1-től lépett érvénybe. Sokan voltak rá kíváncsiak, hogy vármegyénk melyik térségéből hová lehet menni, ha betegség üti fel a fejét az ügyeleti időben.

Az abasári leletek átírják az Árpád-kor krónikáit. Sokakat érdekelt a leletekből rendezett tárlatról szóló tudósítás:

Gyöngyösön az Olimpia úton nyithat újra a nyolcvanasi posta. Az egykori gyöngyösi Szövetkezet úti posta újranyitásának új helyszínéről októberben döntött a város grémiuma.

Hasznos és izgalmas összeállítással rukkolt elő ismét a gyöngyösi háziorvos, aki ezúttal az ásványi anyagokat vette górcső alá. Dr. Mangó Gabriella nem csak azt árulta el, milyen tünetek jelezhet egy-egy ásványi anyag hiánya, de arra is kitért, miként fokozható a hatásuk, illetve mit mivel ne kombináljon az ember:

A Vachott Sándor utcai híd építésének befejezése után októbertól újra a régi útvonalukon közlekednek a gyöngyösi buszok:

Lebontják a Jessze-fa oltárt is, halad a gyöngyöspatai templom belső felújítása, írtuk meg októberben. Ez a cikk is sok kattintást ért:

Hosszú, türelemmel viselt betegség után 65 éves korában elhunyt dr. Harcsa Eleonóra belgyógyász, diabetológus, klinikai farmakológus főorvos, a Heves Vármegyei Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet nyugdíjas rendelőintézeti igazgatója október végén:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában