Cukorbetegség

2024.01.19. 11:00

Nemzeti Diabétesz Stratégia kidolgozásában vesz részt dr. Pajtók Gábor

Dr. Pajtók Gábor országgyűlési képviselő a Cukorbetegek Egri Egyesületének elnökével beszélgetett.

Fekete-Vadászi Erika

Dr. Pajtók Gábor Jakabné Jakab Katalinnal egyeztetett

Forrás: Dr. Pajtók Gábor/Facebook

Ma Magyarországon több mint 1,2 millió cukorbeteg él. Élethelyzetük könnyebbé tétele kiemelten fontos feladat, ezért a kormány megkezdte a Nemzeti Diabétesz Stratégia kidolgozását, számolt be róla közösségi oldalán dr. Pajtók Gábor országgyűlési képviselő. 

Ezzel kapcsolatban Jakabné Jakab Katalinnal, a Cukorbetegek Egri Egyesületének elnökével beszélgetett.

– Az egyesület elnöke gyermekkora óta 1-es típusú cukorbeteg, tőle érdeklődtem, hogy tájékozódjam az Eger és környékén diabétesszel élők helyzetéről. Egyebek között azt is megtudtam, a 2-es típusú cukorbetegség 75 százalékban megelőzhető lenne egészséges táplálkozással és rendszeres testmozgással – részletezte az országgyűlési képviselő. 

A Cukorbetegek Egri Egyesületének Évnyitó és Gyermekdiabétesz Napi rendezvényét január 20-án tartják 14 órától a Bartakovics Béla Közösségi Házban. A program ingyenes. Lehetőség lesz online ZOOM-részvételre is. A belépéshez szükséges jelszó az [email protected] e-mail címen kérhető. Előadásokkal, vércukorszint-méréssel is várják az érdeklődőket. 

Az Évnyitó és Gyermekdiabétesz Nap programja

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában