Statisztika

2024.01.17. 06:55

Több mint hat órán keresztül beszéltek a parlamentben a Heves vármegyei képviselők

Véget ért 2023, megnéztük, júliustól az év végéig mennyit beszéltek, kérdeztek az országgyűlésben a képviselőink.

Tóth Balázs

Országgyűlés plenáris ülése

Forrás: Kurucz Árpád/Magyar Nemzet

Dömötör Csaba (Fidesz) államtitkárnak a tavalyi második félévben sem voltak indítványai a parlamentben, bizottságnak sem tagja, mivel azonban számos kérdésre válaszol, illetve a Miniszterelnöki Kabinetiroda nevében fölszólal, így a Heves vármegyei kötődésű képviselők közül ő beszélt a legtöbbet, 3 óra 38 percet, mindezt 49 felszólalásból.

Dudás Róbert (Jobbik-Konzervatívok) tavaly július és december között 21 alkalommal kapott szót, és összesen 1 óra 50 percen keresztül beszélt. Fő témái között szerepeltek az üzemanyagárak és a fuvarozók gondjai, az önkormányzatok, a közbiztonság, valamint a választási rendszer. A második félévben 22 önálló indítványa volt, védőnőkről, gyerektáborok eladásáról, a határőrség újjáalakításáról, a gyöngyösi iskolák helyzetéről, rendőrökről, vendégmunkásokról értekezett és kérdezett. A törvényalkotási bizottság tagja, annak kilenc ülése közül haton vett részt.

Horváth László (Fidesz) az őszi ülésszakban nem szólalt föl az országgyűlésben, egy önálló indítványa azonban volt, amelyben az iskolaőrség tapasztalatairól tett föl kérdést. A Népjóléti bizottság hét ülése közül hármon jelent meg.

Lőcsei Lajos (Momentum) nyolcszor kért szót a tisztelt házban, és összesen több mint 21 percen keresztül beszélt főleg a drog- és herbálhelyzetről, ami sok nehézséget okoz a szegény családoknak és a kistelepüléseknek. Huszonkét önálló indítványa közül számos ehhez a problémakörhöz kapcsolódott, de a védőnői hálózatról, gyöngyösi családpontról, tűzifáról is kérdezett. Két nem önálló indítványt is jegyzett, egyrészt az állam működésének egyszerűsítéséről, másrészt az ukrán EU-csatlakozás tárgyalások megkezdéséről szóló jogszabályokat támogatott. A Mezőgazdasági bizottság öt ülése közül egyen, a Vállalkozásfejlesztési bizottság nyolc ülése közül ötön vett részt.

Nyitrai Zsolt (Fidesz) négy alkalommal kért és kapott szót, bő tíz percig beszélt a digitális állampolgárságról, az alaptörvény módosításról, az egyetemekről és a költségvetésről. Indítványt nem jegyzett, a Törvényalkotási bizottság kilenc ülése közül haton jelent meg személyesen.

Dr. Pajtók Gábor (Fidesz) kétszer szólalt meg az ősz folyamán a parlamentben, közel két percet beszélt az ombudsmani jelentés tárgyalása kapcsán. Indítványt nem jegyzett, az Igazságügyi bizottság tíz ülése közül kilencre ment el, míg a Mentelmi bizottság három ülése közül kettőn vett részt.

Szabó Zsolt (Fidesz) tavaly ősszel háromszor szólalt föl, több mint 12 percig. Egy önálló indítványa volt, amely a hatvani kórházól szólt. A Költségvetési bizottság nyolc ülése közül hatra ment el, míg a vállalkozásfejlesztési grémium nyolc ülése közül hatra ment be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában