Elismerés

2024.01.19. 16:08

Raoul Wallenberg-díjjal tüntették ki a hevesi lelkészt

Idén 16. alkalommal díjazták azokat, akik a hátrányos helyzetben élők érdekében tevékenykednek.

Fekete-Vadászi Erika

Raoul Wallenberg-díjat kapott Mészáros Ildikó református lelkész

Forrás: MAZSIHISZ-Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége/Facebook

Átadták az idei Raoul Wallenberg-díjakat, hevesi kitüntetett is van köztük, derül ki a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) Facebook posztjából

Január 17-én ünnepséget tartottak Budapesten, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége székházának Goldmark termében. Ott adták át az idei Raoul Wallenberg-díjakat.

– Az ünnepségen a Raoul Wallenberg Egyesület idén 16. alkalommal díjazta azoknak a civileknek a munkáját, akik a hátrányos helyzetben élők érdekében tevékenykednek. Raoul Wallenberg-díjat kapott Turai János, a Váci Zsidó Hitközség elnöke, Mészáros Ildikó református lelkipásztor, dr. Tokics Imre lelkész, egyetemi tanár, Benkő Fruzsina szociális munkás, valamint Seres Attila villamosmérnök, közéleti aktivista és Sipos József filmrendező, producer. Winkler Miksa zsidó értékék őrzője is kitüntetésben részesült, távolléte miatt a díjat Répás Péter, a Mazsihisz munkatársa vette át – részletezték. 

Mészáros Ildikó hevesi református lelkész, aki – ahogy az a Hevesi Hírportál korábbi bejegyzéséből kiderül – „Pro Urbe Heves” díjban is részesült már, s 1996-tól szolgál Heves református gyülekezetének lelkipásztoraként. Mint írják, Mészáros Ildió a hitéleti tevékenység mellett jelentős szerepet vállalt a református intézményrendszer kialakításában. Különös gondot fordít a hátrányos helyzetű, nehéz helyzetben élő családokból származó tanulók segítésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában