Heol.hu Videó

2024.03.09. 13:18

Fertálymesterek takarítottak a gyerekvárosban + fotók, videó

A lakók életét és környezetét tették szebbé. A fertálymesterek már évek óta segítik ezzel a gyermekotthon lakóit és dolgozóit.

Molnár Helga

Az Egri Fertálymesteri Testület március 9-én délelőtt Egerben, a Harmónia Integrált Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény Heves Vármegye területén (közismertebb nevén az egri gyermekotthon) végzett takarítási munkálatokat. Vig Anita Mária, az intézmény vezetője elmondta, évek óta segítik fertálymesterek a munkájukat, mely egyfajta érzékenyítés is.

A fertálymesterek minden tavasszal rendbe teszik a gyermekotthon udvarát
A fertálymesterek minden tavasszal rendbe teszik a gyermekotthon udvarát
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap


– Tavaly az osztályok udvarait tették rendbe, ezúttal a játszótér következett. A munkába bekapcsolódtak az intézmény lakói és dolgozói. Nagy segítség ez nekünk, hiszen jön a tavasz, egyre többet vannak kinn az udvaron, s ezért nem mindegy, milyen környezetben élvezhetik a jó időt – tájékoztatott.

Várkonyi György Olivér, az Egri Fertálymesteri Testület főkapitánya hozzátette, több évre visszamenőleg szervezik meg ezt a tavaszi nagytakarítást. A feladat nagy részt bozótirtás volt, de leveleket is gereblyéztek.
– A terv az volt, hogy az elmúlt alkalmakhoz hasonlóan az udvar rendbetételével az intézmény lakóinak életét szebbé tegye a közösség – hangsúlyozta. A munka végeztével közös ebédre várták a résztvevőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában