Heol.hu Videó

2024.03.01. 19:33

Füzesabony várossá nyilvánítását ünnepelték + videó

Egésznapos programmal teszik emlékezetessé a várossá nyilvánításuk évfordulóját a füzesabonyiak. Sokan együtt nőttek fel a várossal.

Sike Sándor

35. születésnapját ünnepelte Füzesabony városként

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Várossá nyilvánításának 35. évfordulóját ünnepli Füzesabony március 1-jén, pénteken. A jubileumnak a járási központban megadták a módját:  egész napos, minden korosztály számára érdekes elfoglaltságot nyújtó programot szerveztek, amit egy éjszakába nyúló Kormorán koncerttel zárnak majd.

A péntek délutáni, a mozi konferenciatermében fél öttől megtartott jubileumi ünnepség résztvevőit a város polgármestere, Nagy Csaba köszöntötte. A városvezető személyes kötődésével kezdte, elmondva, hogy szerencsés helyzetben lévőnek gondolja magát, mert együtt nőtt fel városukkal. Azzal a településsel, amelyet otthonának tekint, és amely most ünnepli várossá válásának 35. évfordulóját.

– Egy születésnap pedig mindig jó alkalom arra, hogy kicsit nosztalgiázzon az ember, hogy együtt visszaidézzék honnan is indultak, megfogalmazzák kívánságaikat, terveket, álmokat szőjenek. Mit is jelent 35 év egy ember életében? A legszebb időszakot, hiszen benne van a gyermekkora, a fiatalsága a családalapítás, az otthon keresése és építése – fogalmazott a polgármester.

Nagy Csaba köszöntőjében beszélt arról, hogy közvetlenül átélhette, hogy a város életében mit jelent ez a 35 év, hiszen 1992-től – kis kitérővel – Füzesabonyban volt a munkahelye az önkormányzatnál, illetve a tűzoltóságon. Mind a három elődje – akikre tisztelettel gondol ma is – irányítása mellett dolgozhatott. Végigkövethette azt a munkát, amelyet még a várossá válás előtt dr. Bocsi József és munkatársai alapoztak meg.

– Megválasztásom óta a kitűzött célok megvalósításáért dolgoztunk, lett új városközpontunk, van ipari parkunk, ahova cégek települtek be, útjaink, közintézményeink lassan felújításra kerülnek. Itt meg is kapjuk a választ a kérdésemre: a 35 év egy város életében a fejlődésről szól és arról, hogy a település lehetőséget biztosítson az itt élő embereknek, hogy otthonuknak tekintsék Füzesabonyt, ahol biztonságban nevelhetik gyermekeiket, ahol igényeik teljesítésre kerülnek – fogalmazott. 

A jubileumi rendezvényen dr. Pajtók Gábor mondott ünnepi beszédet. 

- Egy város életében fontos, hogy az ott élő polgárok magukénak érzik-e a várost, képesek-e összefogni, akár áldozatot hozni. Fontos, hogy a megválasztott, vagy  kinevezett vezetők tisztában vannak-e a feladataikkal, felelősségükkel. Kellő tudással rendelkeznek-e, készek-e felelősséget vállalni? A szemünk láttára fejlődik a város és jó reményünk van arra, hogy ez nem áll meg, hiszen a helyben működő cégek további fejlesztéseket terveznek. A jövő reménykeltő, annál is inkább, mert a kormány magas célt tűzött ki már 2030-ra is. Őszintén remélem, hogy a velünk itt lévő gyermekek, fiatalok a város 100 éves fennállása ünnepén élhető szerethető, fejlődő városban ünnepelhetnek - fogalmazott a politikus.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában