Tavaszvárás

2024.03.19. 07:15

Kiskörén is gyönyörű színekben pompáznak a vérszilvafák

A vérszilvafák káprázatos látványt nyújtanak.

Molnár Helga

Kiskörén sem várhatnák szebb látványban a tavaszt. Magyar Csilla polgármester gyönyörűbbnél gyönyörűbb fotókat osztott meg a virágzó vérszilvafákról.
– Ragyogó tavaszi színekben pompázik közös otthonunk, Kisköre. Nem lehet betelni ezzel a látvánnyal – írja.

Vármegyénk azonban szerencsés helyzetben van, nem csak itt, hanem Gyöngyöstarjánnál is sokan látogatják meg a vérszilvafasort. Turisták, fotósok tömege örökíti meg évente a mesés látványt, erről írtunk.  település bevezető útja mellett végigfutó fasor mára Gyöngyöstarján szimbólumává vált, kirándulók, fotósok népes serege örökíti meg minden tavasszal a virágzó fák csodás látványát. A község ékességét a kilencvenes évek elején, Szamosvölgyi Péter akkori polgármester idejében ültette a Faluszépítő Egyesület, az önkormányzat 2016-ban felvette Gyöngyöstarján értéktárába.

De arról is írtunk, hogy a rózsaszínbe borult út mentén ugyanakkor nagy a forgalom, egy hozzászóló azt írta, nem viselnek láthatósági felszerelést az út mentén álldogáló vagy sétáló emberek. Ez pedig nem feltétlenül veszélytelen az időnkénti nagy forgalomban.

S akkor íme, hogyan mutatnak a fák Kiskörén.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában