Gyógyvíz

2024.03.10. 13:30

Újra igényelhelhetik világhírű kincsüket a bükkszékeiek

A bükkszéki lakosok minden évben ingyen igényelhetnek egy gyűjtőnyi Salvus vizet. Az önkormányzatnál ezen a héten lehet regisztrálni.Idén március 11-től 14-ig lehet regisztrálni.

Barta Katalin

Bükkszéken idén március 11-től 14-ig újra regisztrálhatnak a helyi lakosok hazánk egyik legkiválóbb gyógyvizére, a helyben fakadó és ott is palackozott Salvus vízre. Azok jogosultak regisztrálni az önkormányzatnál, akik lakcímkártyájukat bemutatják, és már betöltötték a 18. életévüket.

A vizet március 22-én és 23-án reggel 8-től 10 óráig vehetik át a polgármesteri hivatal előtt, személyenként egy gyűjtőnyi mennyiséget.
A bükkszékiek esküsznek gyógyvizükre. Sokan a mai napig rendszeresen fogyasztják. A salvus.hu oldalon található információk szerint összetételét tekintve a világon egyedülálló, igen magas összes oldott anyag tartalmú (22.989 mg/l) gyógyvíz. Az anionok közül kiemelkedő mennyiségű a hidrogén-karbonát, amely a többi összetevővel komplex hatást kifejtve a vizet az egyik legkülönösebb tulajdonságú gyógyvízzé teszi.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában