Március 15.

2024.03.13. 08:40

Észak-Heves minden településén ünnepelnek

Észak-Heves minden településén megemlékeznek a szabadságharcról. Terpesen forró csokival, kávéval várják az ünnepre érkezőket a Pilvax kávéház hangulatát megidézve.

Barta Katalin

Március 15-e az egyik leghangsúlyosabb magyar ünnep, ennek megfelelően minden település megemlékezik a forradalom kirobbanásáról. Mutatjuk, hol mikor lesznek az ünnepségek.

Ünnepi megemlékezés a forradalom és szabadságharc kapcsán
Ünnepi megemlékezés a forradalom és szabadságharc kapcsán 
Forrás:Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap
  • Pétervásárán március 14-én csütörtökön délután három órától a városi művelődési házban rendezik meg az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc tiszteletére a városi ünnepséget. A Himnusz elhangzását követően Eged István polgármester mond beszédet, majd az óvodások és az általános iskolások műsora következik.
  • Bükkszéken ugyancsak március 14-én délután háromtól emlékeznek meg a 176 évvel ezelőtti eseményekről. Itt Sági Ferenc polgármster mond köszöntőt, majd az óvodások adnak ünnepi műsort.
  • Mátraderecskén március 14-én délelőtt 11 órakor a régi temetőnél található Kiss János honvéd őrnagy sírjánál tartják az ünnepi megemlékezést és koszorúzást.
  • Sirokban a helyi Turisztikai és Információs Központban 14-én délután három órától a Mátra Művelődési Központban Gál Zoltán alpolgármester mond ünnepi beszédet, majd az iskolások és az óvodások műsora következik. Itt is koszorúzással zárul a megemlékezés. 
  • Terpesen március  14-én délután fél öttől rendhagyó módon ünnepelnek. Az ünnepre érkezőket a Pilvax kávéház hangulatát megidézve forró csokival, kávéval, kakaóval kínálják majd, miközben a Tarna-Partizánok és az Érckő Tanodás gyerekek felelevenítik a 176 évvel ezelőtti történelmi pillnatokat. Fellépnek a Pünkösdi Rózsák Hagyományőrző egyesület tagjai,  nemzeti énekekkel, Nagy Tina pedig szólóénekével színesíti az ünnepet. Az ünnepséget koszorúzással zárják. 
  • Parádsaváron Március 15.-én délután fél négytől várja az ünneplőket a Kultúrház nagytermébe a  Parádsasvári Maskarások Hagyományőrző Egyesülete. Felidézzik az 1848-as Pilvax Kávéház hangulatát, s méltó módon emlékeznek meg a szabadságharc ünnepéről. Ez alkalommal köszönik meg a lakosságnak a szervezt számára nyújtott bőkezű támogatásokat is. 
    Felidézzük ismét az 1848-as Pilvax Kávéház hangulatát, méltó módon megemlékezve a szabadságharc ünnepéről.
    Teával, kávéval, süteménnyel és kellemes beszélgetéssel várnak mindenkit, majd szép idő esetén fél hattól fáklyás felvonulást terveznek a Kossuth szoborhoz.
     

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában