Virágzás

2024.04.09. 07:30

Ez a legfestőibb látvány Kerecsenden

Megérkezett a tavasz Kerecsndre is. Teljes pompájukban ragyog a két japán cseresznyefa a hivatal előtt.

Barta Katalin

Kerecsenden a tavalyihoz képest hetekkel korábban kezdett pompázni a két japán cseresznyefa a kerecsendi polgármesteri hivatal előtt. Az arra haladók megszokták, hogy április végén, május elején gyönyörködhetnek a látványban. Egy rózsaszín sátorhoz hasonlatos szakaszon haladhatnak át, míg nyílnak a virágok. 

Cseresznyefa Kerecsenden
Cseresznyefa Kerecsenden 
Forrás:  Beküldött fotó

Sári László polgármestertől megtudtuk, a faluban az elmúlt évben száz ilyen facsemetét ültettek el, amelyek szépen átteleltek. Néhány év múlva ezek is pompás látványt nyújtanak majd teljes virágzáskor. 

Az elmúlt években több fásítási programhoz is sikerrel csatlakoztak a helyiek. A japán cseresznye általában április végén, május elején ontja szirmait. Természetesen a jól ismert, hagyományos cseresznyefák virágai is szépek, vannak azonban olyan díszcseresznye változatok, melyek esetében a hangsúly a virágzáson van, nem a termésen, sőt, ezeknek a típusoknak nincs is termésük, így alapvetően díszfák.

Megyénkben a napokban egyre több helyen csodálkozhatunk rá a természet e különleges ajándékára. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában