Prevenció

2024.05.25. 14:31

Az egészségmegőrzés és a kikapcsolódás volt a cél Gyöngyösön + fotók

Családi és Egészségügyi Szűrőnapot szervezett a gyöngyösi Városom, szeretlek Egyesület. Minden szűrővizsgálat és egyéb program ingyenes volt a rendezvényen.

Szabó István

Szombaton koncertekkel és gyermekprogramokkal színesített Családi és Egészségügyi Szűrőnapot szervezett Gyöngyösön a Városom, szeretlek Egyesület (VSZE). Szókovács Péter egyesületi elnök, a Fidesz-KDNP és a VSZE gyöngyösi polgármesterjelöltje arról beszélt a rendezvényen portálunknak, hogy nagyon fontosnak gondolják az egészségmegőrzést, a prevenciót.

Az egészségmegőrzés és a kikapcsolódás volt a cél Gyöngyösön
Az egészségmegőrzés és a kikapcsolódás volt a cél Gyöngyösön
Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

– Ennek az egyik fontos követelménye magunk felé, hogy a különböző szűréseken, a megelőzést szolgáló vizsgálatokon részt vegyünk. Ezért hívtuk meg a rendezvényünkre a helyi Bugát Pál Kórház munkatársait, akik PSA-, vércukorszint-, testzsírszázalék-, valamint vérnyomásmérést végeznek. Megérkezett a Mátrai Gyógyintézet tüdőszűrőbusza, ahol mellkasröntgenre nyílik lehetőség. A szakorvosok által kileletezett eredményeket 7-10 nap múlva kapják meg a páciensek az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltató Térbe (EESZT) feltöltve. Lehóczky Tamás gyógymasszőr és csapata mozgásszervi állapotfelméréssel és igény szerint ingyenes masszázzsal várja az érdeklődőket. Egy pszichológus is elfogadta a meghívásunkat, aki egyben iskolapszichológus is. Rövid előadást tartott és tanácsadással szolgál. Mentálhigiénés és iskolai gyermekproblémákkal is lehet hozzá fordulni – részletezte délelőtt Szókovács Péter.

Mint láthattuk, egy sátor árnyékában javában főtt valamilyen jó illatú étel. Hamar kiderült, hogy finom és egészséges raguleves készült. Két szakács és sok önkéntes készítette, s ebédidőben kóstolóadagokban meg is lehetett bárkinek ízlelni. A különlegessége az volt, hogy ízlés szerint nemcsak kenyér, de focaccia, azaz olasz lepénykenyér, illetve pita is kérhető volt hozzá.

A park gyereksarkában élőcsocsó hozta lázba a gyermekeket, a pályán ötfős csapatok mérkőzhettek egymással. Ugrálóvár, népi játékok segítettek emellett a kisebbeknek a mozgásigényüket kielégíteni. Természetesen gyermekszépészetre, azaz arcfestésre, csillámtetoválásra is lehetőség volt, na, meg az elmaradhatatlan lufihajtogatásra is. 

A színpad kora délután elevenedett meg. Katus Attila személyi edző, életmód-tanácsadó még ebéd előtt megmozgatta a park látogatóit. Utána életviteli tanácsadást is tartott. A színpadon ezután a gyöngyösi Pátzay János Katolikus Zeneiskola növendékeinek műsora következett. Aki szeretné megnézni a Dan Miller Duó –   Molnár Dani és Nagy Gábor – műsorát, az 17 óra 30-tól megteheti a gyöngyösi Nyolcvanasban, a Platán, a Hertelendy és a Verseny utcák határolta parkban. A 20 óráig tartó rendezvényt Kocsis Tibor akusztikus koncertje zárja 19 órai kezdettel.

A Városom, szeretlek Egyesületnek köszönhetően a teljes program és minden szűrés ingyenes a nap folyamán.


 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában