Ludasi Napok

2024.05.26. 20:40

Ludason a hétvégén körülülték a közös otthon ünnepi asztalát + fotók

A Ludas Napok a megnyugvás, a megbékélés és az újrakezdés ideje, emelte ki Vargáné Csengeri Mónika polgármester. Köszöntötték az újonnan a községbe költözött és kisbabás családokat.

Szabó István

Főzéssel is készültek a Ludas napokon

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A hétvégén Ludason kétnapos falunapot tartottak Ludasi Napok elnevezéssel. A szombat esti utcabál mintegy felvezetése volt a vasárnap délutáni vigasságnak. Vargáné Csengeri Mónika polgármester nyitóbeszédében reményét fejezte ki, hogy sokan tekintenek úgy a Ludas Napokra, mint a megnyugvás, megbékélés és az újrakezdés idejére.

– Ilyenkor a Ludasról elszármazottak is hazajönnek, meglátogatják rokonaikat, és kikapcsolódnak. Sokunknak Ludas az otthonunk, még ha mindennapjainkat nem is itt éljük, de itt van a családunk, és itt vannak az emlékeink. Együtt élünk és összetartozunk. És mi mindannyian kivesszük a részünket a közösségi életből. Építjük és szépítjük otthonunkat. Ez a fesztivál legyen a közös otthonnak az ünnepi asztala, amelyet mindannyian körülülhetünk. Csak az tudja, hogy meddig mentünk, aki azt látta, hogy honnan indultunk el, írta Jókai Mór. Azt gondolom, az itt jelenlévők tudják, honnan indultunk el. Azt is tudják, meddig mentünk. De még messzire kell jutnunk együtt, karöltve, egymást segítve, hogy megvalósíthassuk, amit célul tűztünk ki magunk elé. Hiszek abban, hogy a kitűzött célok megvalósulását a továbbiakban is egymást segítve tudjuk elérni és szolgálni – fogalmazott Vargáné Csengeri Mónika.

Ezután azoknak a családoknak nyújtott át az önkormányzat virágot és ajándékot, akik új ludasi lakóként és kisbabás szülőként vettek részt a falunapon. Vasárnap délután a gyermekeket és felnőtteket a helyi óvodások és kisiskolások műsora, majd a Mesekocsi Gyermekszínház interaktív Lúdas Matyi előadása szórakoztatta, de a gyermeknap alkalmából ingyenes dodzsemezés, ugrálóvár, népi körhinta és habparti is várta őket. A felnőttek kikapcsolódásáról Nótár Mary és az adácsi Zéta Néptáncegyüttes gondoskodott. Aki megéhezett, a főzőverseny résztvevőinek kondérjából meríthetett magának. A választék bőséges volt. A Német Bau Kft. marhalábszárból főtt pörköltet kínált nokedlivel és bodaggal. A Dobos Team vegyes csülök- és körömpörköltet készített. A konyha királynője csapata gulyáslevest főzött házi pogácsával, Dani és Gabi pedig székelykáposztával varázsolta el a fesztiválozókat. A finom falatok elfogyasztása, majd Essemm koncertje után tűzzsonglőrök zárták a napot. A Ludasi Napok vasárnapi eseményei alatt, rövid időre, látogatást tett a helyszínen Szabó Zsolt országgyűlési képviselő és Juhász Rudolf agrárminisztériumi helyettes államtitkár is. 

Képaláírás: Kitűnő hangulat volt a hétvégi Ludasi Napokon Forrás: Czímer Tamás



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában