Sikert sikerre halmoznak

2024.05.25. 07:50

Országos első helyen angol nyelvből az egri általános iskolások

Az egri egyetem Bartók téri gyakorló általános iskolásai kiválóan teljesítettek a természetismereti angol és német nyelvű versenyen.

Hornyák Réka

Az Eszterházy Károly Katolikus Gyakorlóiskola tette közzé Facebookon, hogy az iskola diákjai újabb sikereket értek el. A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskolája hirdette meg a „Magical Nature” angol és német nyelvű országos online csapatversenyt. A versenyen az ország gyakorlóiskoláinak 5-6. évfolyamos tanulói vehettek részt. 

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Technikum 6. A osztályos három fős csapata, Páll Noémi, Szűcs Tekla és Utassy Kende pedig kiválóan teljesítettek a versenyen, hiszen 1. helyezést értek el. 

A gyerekeknek egy kétfordulós versenyen kellett bizonyítaniuk angol nyelven a természetismereti tudásukat. Az első fordulóban egy online tesztet töltöttek ki, majd egy kijelölt meserészletet kellett kreatívan szemléltetniük és szóban előadniuk. A tehetséges gyermekek felkészítője, az iskola tanára, Vántsa Judit volt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában