Sporthírek: zárt kapus meccsek, lezárt csarnokok a vírus miatt – friss infók

A koronavírus miatt elrendelt országos veszélyhelyzet az egri és a hatvani kézilabdázóknál is zárt kapus mérkőzéseket eredményezett.

S. K., F. B.

A hatvani Czibolya Gábor (a labdával) és társai Gyöngyösön lesznek otthon Fotó: Huszár Márk

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

A koronavírus a nemzetközi sportot is érinti a vírus elleni védekezés, március 13-án például előbb a magyar, majd a teljes Giro D'Italiát elhalasztották, de április 3-ig biztosan szünetel a Premier League is például. Mindemeleltt több hazai sportrendezvény is elmarad, illetve zárt kapuk mögött tartják meg azokat. Mint például az Eszterházy SC vagy a Hatvani KSZSE mérkőzéseit.

19:10

Az NB III. Keleti csoportja 19. fordulójának mérkőzései:

Szombat, 14.30:

EGER SE (11.)–FÜZESGYARMATI SK (1.)

Eger, Szentmarjay stadion. V.: Kátai Gábor (Benkő, Gavalla-Kulcsár).

– Az egyik bajnokaspiráns csapatot fogadjuk és furcsa mérkőzésnek nézünk elébe, mert a kereten betegséghullám söpört végig, a találkozó pedig zárt kapus lesz – magyarázta az egriek vezetőedzője, Sütő Szilárd az egylet honlapján. – Kiemelt fontossággal bír, hogy mentálisan erősek legyünk, és a körülmények ellenére egységesen, igazi csapatként lépjünk pályára. Ezen a napon mindenkinek össze kell szorítania a fogát és egyéni legjobbját kell adnia a csapat sikeressége érdekében.

Ősszel: Füzesgyarmat–Eger SE 2–1.

FC HATVAN (14.)–DEAC (2.)

Gyöngyös. Kömlei Károly Sporttelep. V.: Böcskei Balázs (Sabó D., Zsákai).

– A heti munka jól zajlott, elvégeztük, amit terveztünk – mondta a hatvaniak vezetőedzője, Gulyás Gábor, a klub honlapján. – A keretben Fék Zsolt sajnos megbetegedett, de Gál Márk felgyógyult betegségéből, míg Bogdán Maxim elkezdte az edzéseket. Tudjuk, hogy a Debreceni EAC fel akar jutni, a játékosok képességeit illetően meg is van az esélyük erre, több magasabb osztályt megjáró játékossal rendelkeznek. Ettől függetlenül nem fogunk megijedni, nem is szabad félve pályára lépnünk. Természetesen győzelemre játszunk, szeretnénk a legtöbbet kihozni a mérkőzésből. Az, hogy ez mi lesz, a találkozó során derül ki. Nem örülünk annak, hogy zárt kapuk mögött kell játszanunk, de alkalmazkodnunk kell a helyzethez.

Ősszel: Debreceni EAC–FC Hatvan 3–0.

ESMTK (5.)–GYÖNGYÖSI AK (10.)

Budapest. ESMTK stadion. V.: Erdélyi Bence (Zahorecz, László).

– Az első négy forduló sorsolása nem nekünk kedvez, azonban stabil védekezéssel meglephetjük mostani ellenfelünket. A múlt heti mérkőzés kétharmadában magabiztosan játszottunk, ezt kellene ezen az összecsapáson héten 90 percre átmenteni – jelentette ki a Gyöngyösi AK elnöke, Kozma Zsolt.

Ősszel: Gyöngyösi AK–ESMTK 1–4.

A további párosítás

Balassagyarmat–Tállya

Tiszaújváros–Putnok

Jászberény–DVSC II.

Cegléd–DVTK II.

A KELETI CSOPORT ÁLLÁSA

Besenyői lemondás

A Felsőtárkány SC–Besenyőtelek-Erőss út megyei I. osztályú felnőtt és U19-es labdarúgó-mérkőzést lemondták a besenyőtelkiek. Ehhez a MLSZ Heves megyei igazgatóságának versenybizottsága hozzájárult, így egyik találkozóra sem kerül sor.

16:45

Az Egri Városi Sportiskola összhangban a kormány március 11-én bejelentett intézkedéseivel és az egri önkormányzattal egyetértésben, az alábbi szabályozás elrendeléséről határozott.

A kormányrendelet hatálya alatt visszavonásig, illetve további utasításig március 14-én nulla órától minden sportcsoport edzését felfüggesztették az EVSI által üzemeltetett Kemény Ferenc Sportcsarmokban, a Hadnagy úti edző-, és ökölvívóteremben, valamint a Sike András birkózó csarnokban.

Kovács Géza: – Intézményünk mindent megtesz a gyerekek, a tanárok, az edzők és a sportolók védelmében.

A Kemény Ferenc Sportcsarnok kizárólag a Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskola testnevelés óráira, illetve az SBS-Eger NB I-es csapatának edzéseire és bajnoki mérkőzéseire (amelyek zártkapusak) biztosítható. – Intézményünk mindent megtesz a gyerekek, a tanárok, az edzők és a sportolók védelmében a koronavírus fertőzés elkerülése érdekében. Ezt az intézkedést az ő érdekében tesszük. Kérjük szíves megértésüket – fogalmazott az EVSI igazgatója, Kovács Géza.

Jut idő pihenni az Eszterházynál

A Női NB I/B Keleti csoport 17. forduló

NKK BALMAZÚJVÁROS (11.)–ESZTERHÁZY SC (1.)

Balmazújváros, szombat, 17.00. (zárt kapus). V.: Barna, Kovács B.

Egyelőre nem érezzük a változásokat, ugyanúgy telnek a napjaink, mint korábban, edzünk, készülünk a hétvégére, legfeljebb annyi az újdonság, hogy amiért nem kell órákra járnunk, több idő jut a pihenésre – számolt be életükről Brettner Zsófia, az Eszterházy SC játékosa az elmúlt napokban hozott kormányzati intézkedések kapcsán.

– Nyilvánvalóan furcsa érzés lesz, hogy nem lehetnek szurkolók a lelátón, de próbálunk ebből is pozitívan kijönni, és még inkább a jó teljesítményre koncentrálni – folytatta a listavezető több poszton is bevethető játékosa.

– Egyébként is fontos, hogy most fejben ott legyünk, mert a múlt heti váratlan vereségünk után szeretnénk rögtön visszatalálni a helyes útra. Biztosak vagyunk benne, hogy Dunakeszin csak egy kifutott rossz eredményről volt szó, legalábbis a fiaskó ellenére senkin nem éreztem a pánikhangulatot. Nincs is más feladatunk, mint tenni a dolgunkat, és tovább szilárdítani vezető helyünket a tabellán. – Egyelőre nem érezzük a változásokat, ugyanúgy telnek a napjaink, mint korábban, edzünk, készülünk a hétvégére, legfeljebb annyi az újdonság, hogy amiért nem kell órákra járnunk, több idő jut a pihenésre – számolt be életükről Brettner Zsófia, az Eszterházy SC játékosa az elmúlt napokban hozott kormányzati intézkedések kapcsán.

Készülnek és felkészülnek Hatvanban

Férfi NB I/B Keleti csoport 16. forduló

MIZSE KC (9.)–HATVANI KSZSE (4.)

Lajosmizse, szombat, 18.00 (zárt kapus). V.: Sándor, Szikszay.

A hatvaniak az ősszel öt győztes mérkőzéssel a hátuk mögött az első bajnoki vereséget a Mizse KC ellen szenvedték el (28–31). A téli szünetet a dobogó harmadik helyén tölthették, a tavasszal azonban négy találkozón eddig mindössze két pontot gyűjtöttek.

– A megszokott mederben zajlott a csapat felkészülése, betartva az előírt szabályokat készülünk az újabb megmérettetésre – fogalmazott a hatvani klub elnöke, Antalóczy Péter. – Amennyiben később újabb szigorítások lépnek életbe, az a mi szereplésünket is befolyásolhatja.

A lajosmizseiek tavasszal négy mérkőzésükből mindössze egyet, a Vecsés ellenit nyerték meg. A Békéssel, az FTC U21-es csapatával és a Cegléddel szemben egyaránt alulmaradtak.

Főbb cikkeink a koronavírus elleni védekezésről a Heves megyei sportéletben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában